Изделия от дърво за първи път на фермерския пазар на Lidl

Освен любимите сезонни продукти и деликатеси, посетителите ще могат да намерят и майсторски направени изделия от висококачествен дървен материал

Изделия от дърво за първи път на фермерския пазар на Lidl | StandartNews.com
  • Инициативата ще се проведе на паркинга на магазин Lidl  на бул. „Царица Йоанна“ № 20, в ж.к „Люлин“

Освен свежи сезонни продукти и деликатеси, клиентите на фермерския пазар ще могат да открият за първи път и изделия от дърво. Събитието се организира по инициатива на Лидл България и ще се състои между 11-13 юни, от 10.00 до 19.00 часа, на паркинга на магазин Lidl на бул. „Царица Йоанна“ № 20, в ж.к „Люлин“ в София.

Владимир Петров, производител от с. Джурово, община Правец ще предложи майсторски направени изделия от висококачествен дървен материал – основно от орех, дъб и маслина. Посетителите на пазара ще могат да открият дъски за рязане и сервиране, подноси, закачалки, уникални огледала с арстистични рамки и други ръчно изработени предмети за домакинството. Освен сръчен и талантлив, той е и социален предприемач. Създава дърводелска арт работилница, в която социално слаби хора от околността добиват умения и възможности творческите им способности да бъдат оценени за първи път в живота им.

Посетителите на пазара ще могат да открият всичко необходимо и за богата сезонна салата - сочни домати и свежи краставици от Сандански и от с. Лебница, както и микро растения от ферма Microgreens и дори оцет от „Ябълкова градина“ от добричкото село Стожер.

Няма да липсва и разнообразие от млечни продукти – кашкавал от смолянско, сирене от троянско, ръчен овчи кашкавал от Белене. Потребителите ще могат да направят своя избор между добре познатите деликатеси на ферма „Шопар, бик и щука“ от линията „Вино и мезе“ и продуктите на ферма „Катарино“. Селекция вина на винарна „Магура“ от с. Рабиша, мед и пчелни продукти от селата Габърница и Галата и разнообразие от чай от Самоковско и билкови тинктури от „Билка чудодейка“, очакват още посетителите на пазара.

Сочни ягоди и малини от региона на гр. Попово и череши от Сандански също ще зарадват клиентите на фермерския пазар.

Както и досега, фермерският пазар ще се проведе при спазване на всички необходими мерки срещу COVID-19. Партньори на Lidl по проекта са „Гастроном Смесен Магазин“ и Премиум Маркет 380 в партньорство с български земеделски производители, произвеждащи чиста храна и подкрепящи кампанията “Избирам 380 - Купувам български продукти с доказан произход”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай