Инж. Василев: Стремим се да гарантираме сигурност

Влагаме огромни средства в проекти, за да гарантираме качествено топлоподаване и заедно с това да произвеждаме по-чиста енергия. Надяваме се предстоящия отоплителен сезон да бъде така успешен като предходния и да реализираме започнатите инвестиции

Инж. Василев: Стремим се да гарантираме сигурност | StandartNews.com

"Влагаме огромни средства в проекти, за да гарантираме качествено топлоподаване и заедно с това да произвеждаме по-чиста енергия. Надяваме се предстоящия отоплителен сезон да бъде така успешен като предходния и да реализираме започнатите инвестиции.“ Това каза инж. Йордан Василев, директор на "Топлофикация Плевен".

Директорът на предприятието обясни, че през летните месеци извършват профилактика и планови ремонтни дейности на съоръженията и топлопреносната мрежа. "По този начин целим да подобрим състоянието на някои от участъците по нашата мрежа и абонатните станции.", заяви инж. Василев. По думите му за тяхното предприятие е най-важно да гарантират сигурността на топлоподаването през зимата. 

"Работим и за опазването на околната среда. Спазваме стриктно всички европейски изисквания за намаляване на въглеродния отпечатък.", заяви инж. Василев. Като успешно реализирана инвестиция , той изтъкна пускането в експлоатация на когенерационната им мощност. "Това е едно изключително модерно съоръжение, при въвеждането му в експлоатация много специалисти вложиха труд и усилия. Зад простия израз „Топлофикацията има когенерационна мощност“ стоят безсънни нощи на много наши експерти. Казвам го, защото у нас подобен тип съоръжения се приемат вече като даденост, все едно са съществували винаги. Не е точно така. Не ги е имало винаги.", разказа директорът на предприятието. "За да я има тази газова турбина, която най-просто обяснено, произвежда ток, пара и гореща вода едновременно, са инвестирани милиони и наистина е плод на много труд. А когато казваме че е „модерна“, това не е самохвалство, а реалност. Турбината се управлява чрез специализиран софтуер и чрез специално изградена оптична линия. Можем само да се гордеем, че в Плевен и в България  имаме специалисти, които са компетентни и могат да изградят, а и да продължават да поддържат такива съоръжения.“ каза още директорът.

"Проектите, върху които ще се фокусираме занапред, са насочени към увеличаване на дела на комбинираното производството на топлинна и електрическа енергия. Намерението ни ще се реализира чрез изграждане на  заместващи производствени мощности за комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия.“, посочи инж. Василев. "Това е в унисон със Стратегията за енергийна ефективност на страната ни, която е разработена, за да отговаря на европейските политики в сектора. Надяваме се реализирането на  тези начинания да има положително отражение и върху цената за крайния потребител на нашите услуги.", сподели директорът на "Топлофикация Плевен".

Инж. Йордан Василев отчете като успешен изминалия отоплителен сезон. "Успяхме да доставяме качествена топлоенергия за отопление и топла вода на гражданите на град Плевен и не допуснахме сериозни аварии и прекъсване на топлоподаването. Надяваме се и през следващия сезон да се справим така добре.“, каза инж. Василев. "Една от най-важните ползи от топлоенергията, добивана по високоефективен и екологичен начин от  „Топлофикация-Плевен“, е опазването на природата и максималното оползотворяване на горивните ресурси. Дружеството ни работи с природен газ, спазвайки всички изисквания на европейското и национално законодателство за опазване на околната среда. Извършваме денонощен мониторинг на изходящите емисии и резултатите ежемесечно се предоставят на РИОСВ-гр. Плевен.", заяви инж. Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай