Инж. Михайлов: Грижим се за здравето на клиентите ни

Директорът на "Топлофикация Враца" увери, че същите условия се осигуряват и за служителите на дружеството

Инж. Михайлов: Грижим се за здравето на клиентите ни | StandartNews.com

Директорът на "Топлофикация Враца" увери, че същите условия се осигуряват и за служителите на дружеството

 

- Инж. Михайлов, Какви мерки предприехте за осигуряване на сигурността на Вашите потребители и служители в Топлофикация Враца, инж. Михайлов?

- За нас винаги е било от първостепенно значение гарантирането на безопасността на нашите служители и клиенти. Още в началото на извънредното положение, ние предприехме много строги противоепидемични мерки за безопасна работа и опазване здравето на клиентите ни. Днес продължаваме да прилагаме правилата за безупречна хигиена и следим спазването на наложените противоепидемични мерки. В центровете ни за работа с клиенти сме осигурили дезинфектанти, а носенето на предпазна маска и спазването на дистанция са задължителни както за клиентите, така и за служителите ни.  С цел ограничаване разпространението на вируса временно променихме организацията на дейността на клиентските си центрове и редица наши услуги станаха достъпни по електронен път. По този начин улеснихме значително потребителите ни. Нашите абонати имат възможността да изберат реален дистанционен отчет, което няма да налага посещение на инкасаторите в техните домове. Днес, в трудната обстановка, в която ни постави COVID 19, този вид отчет ограничава срещите между служителите и клиентите ни. Чрез дистанционното отчитане клиентите ни плащат тяхното реално потребление и избягват неочакваните изравнителни сметки. Също така всеки наш клиент може сам да направим отчет на потребената топлинна енергия и да ни изпрати показанията си чрез онлайн опцията "самоточет", качена на нашата страница. Разбира се, не на последно място, потребителите ни могат да заявявят електронни фактури. Всички новини, свързани с нас, клиентите ни могат да разберат като се абонират за нашите онлайн бюлетини. Така първи ще се информират за всички промоции, аварии и текущи кампании. Апелираме при въпроси да се обръщат към експертите ни отново по телефон или имейл и само в крайни случаи да посещават клиентските ни центрове. За плащане на сметки си, също могат да се възползват от безкасовите начини за плащане: по банков път чрез директен дебит, банкомат или платежно нареждане, по интернет чрез интернет банкиране, системите на ePay.bg и Транскарт или директно през сайта ни. Уверяваме Ви, че аз и целият екип следим всекидневно развитието на пандемията и при необходимост, ще предприемем и още по-строги мерки. Много ясно осъзнаваме риска от този вирус и правим всичко възможно да опазим както здравето на служителите ни, така и на клиентите ни.

COVID 19 оказа изключително негативно въздействие върху най-различни предприятия. Как рефлектира при Вас?

- Това за нас бе една изключително трудна година. Да работиш в такива сложни времена е голямо предизвикателство. Никой от нас не си е и помислял, че нещо с подобни мащаби, ще ни застигне. Благодарение на екипността, която има при нас, успяхме бързо да реорганизираме работния процес, така че от една страна да продължим да работим нормално, от друга да няма струпване на много наши служители на едно място. Трудно е, когато производственият процес запазва обема си, а хората са на половина в смяна, но се справихме. Тук ми позволете отново да изкажа огромната си благодарност към целия екип на "Топлофикация Враца" за професионалното и отговорно отношение, което всеки един от тях прояви в тази трудна за всички обстановка.

Независимо от пандемията и икономическата криза, все пак имаше ли хора, които се присъединиха към централното отопление?

- Централното отопление си остава най-удобният, евтин и сигурен начин за отопление. Независимо от трудната обстановка, в която се намираме, хората  предпочитат централното отопление. През изминалата година немалко жители на Сливен предпочетоха именно парното за метод, чрез който да отопляват домовете си. Това е голямо гласувано доверие и ние ще продължаваме да работим в името на своите потребители и да им доказваме, чрез качествено топлоподаване, че са направили най-правилния избор.

Като директор на предприятие, вие сте един и от големите работодатели в гр. Враца. Бихте ли ни споделили Вашето мнение, какво отличава добрия работодател във време на криза?

- Предизвикателствата и трудните моменти са най-голямото мерило дали един работодател наистина е добър. Извънредната обстановка е голям тест дали може да реагираме бързо и адекватно, седейки твърдо зад решенията си. Най-отговорната роля имат именно ръководителите, защото те с действията си трябва да засвидетелстват, че наистина сигурността и опазването живота и здравето на служителите и клиентите им е на първо място. Това е бил винаги принципът на работа в „Топлофикация Враца“ и винаги сме го следвали, независимо от трудните моменти, в които се е налагало да работим.

Има ли уроци, които научихте за взаимоотношенията с екипа и клиентите Ви през последната година?

- Кризата с COVID 19 ни показа колко са важни човешките взаимоотношения. Няма как човек сам да се справи, без хората около него. Независимо от трудните моменти, които сме имали през тези месеци, успяхме да запазим пълноценното общуване в екипа и да продължаваме да споделяме визията за развитието на нашето предприятие. Не загубихме обратната връзка и с абонатите си. Те можеха да разчитат на нас за всеки проблем, свързан с дейността ни или при необходимост от информация или експертно мнение. Както казах и в началото на разговора ни, доста от нашите услуги станаха електронни, за да улесним тях и връзката помежду ни. Вярвам, че кризата ни направи още по-сплотени като народ. Надявам се скоро да се справим и с това изпитание и да можем да продължим нормалния си начин на живот, заедно с близките ни хора. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай