Група ГЕОТЕХМИН подкрепя важни проекти в община Златица

Четири дружества от Група ГЕОТЕХМИН – Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД подписаха рамково споразумение

Група ГЕОТЕХМИН подкрепя важни проекти в община Златица | StandartNews.com

Четири дружества от Група ГЕОТЕХМИН – Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД подписаха рамково споразумение с община Златица и ще подпомогнат реализирането на важни за местните хора проекти – за подмяна на водопровод и асфалтиране на улици. Подкрепата ще бъде осигурена по линия на благотворителната програма „Българските добродетели“.

Споразумението беше подписано от кмета на общината инж. Стоян Генов, отДоминик Хамерс - изпълнителен директор на Геотехмин ООД и инж. Драгомир Драганов - изпълнителен директор на Елаците-Мед АД.

„Ние сме пример за партньорство сред общините в България. Благодарни сме като община за това, което Групата и четирите компании правят за Златица и цялото Средногорие в социален план“, каза кметът на Златица инж. Генов и допълни: „За партньорството, което Група ГЕОТЕХМИН ни предложи, взехме решение на заседание на Общинския съвет. Ние се обединихме то да бъде насочено изцяло към голямата нужда на нашия град – подмяна на водопровод и асфалтиране на улици“.

„От основаването на програмата „Българските добродетели“ до момента Група ГЕОТЕХМИН увеличи инвестициите в сферите на образованието, инфраструктурата и качеството на живот на местните общности. През 2020 г. ние предложихме помощ на общините в района на дейност на Елаците-Мед АД във връзка с пандемията от Covid-19 и очакваните последствия. Вярваме, че трябва да оказваме подкрепа когато и където е най-нужно“, сподели г-н Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД.

„Подкрепата, която оказваме в този момент на община Златица, е от ключово значение за благоустрояването на града и е поредното доказателство за отговорната политика на дружествата“, допълни инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на Елаците-Мед АД.

Златица е петата община, в която ще се финансират социално значими проекти по Благотворителната програма „Българските добродетели“. В общините Мирково, Етрополе, Чавдар и Челопеч проектите са стартирани. Те са в областите здравеопазване, образование, качество на живот и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай