Гранд Енерджи Дистрибюшън: Не чакайте за избора за доставчик на ток

Според изискванията на закона, това не е само ваше задължение, но преди всичко е ваше право и възможност, коментира Павлин Павлов

Гранд Енерджи Дистрибюшън: Не чакайте за избора за доставчик на ток | StandartNews.com

„Не чакайте последния момент, за да си изберете доставчика на ток от свободния пазар“, каза Павлин Павлов, мениджър „Продажби“ на един от най-големите търговци на електроенертия у нас Гранд Енерджи Дистрибюшън по време на онлайн дискусия на Bloomberg TV Bulgaria. „Според изискванията на закона, това не е само ваше задължение, но преди всичко е ваше право и възможност. Възползвайте се от нея. Договорете се още сега, за да постигнете по-добри цени“, акцентира Павлов, който има близо 15-годишен опит в сферата на енергетиката и притежава сериозни познания за сектора.

По думите му  фирмата не трябва да има просрочени задължения, за да се извърши прехвърлянето от един търговец на друг. По време на онлайн дискусията експертът бе категоричен, че при избора на доставчик, на първо място се гледа  цената, но потребителите трябва да внимават и за другите условия, допълнителните услуги и начина на прекратяването на договорните отношения. „Трябва да се внимава и за стабилността на доставчика. Изберете си сигурен и стабилен партньор", обясни Павлин Павлов. Той припомни, че при фалит на търговеца потребителите ще се прехвърлят на доставчик от последна инстанция, чиято цена е много висока.

Основните теми, които се разискваха по време на събитието, бяха свързани с това защо се либерализира пазарът за достъп до електричество и как да изберем своя енергиен доставчик. Другите две теми, които се обсъдиха бяха какви са правата на потребителите и какво представлява като цяло отвореният електроенергиен пазар.

В дискусията участваха Димитър Бартов, управител на Synergon Energy, aдв. Пенчо Станчев от Адвокатско дружество „Димитров, Петров и Ко“ и Анна Димитрова, ръководител отдел „Енергийна политика, околна среда и иновации“ в EVN България. Онлайн студиото на Investor.bg се проведе с партньорството на Гранд Енерджи Дистрибюшън и Synergon Energy. Медийни партньори бяха Bloomberg TV Bulgaria и Dnes.bg.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай