Германците търсят летни почивки, нищо за България

Все пак има лъч надежда да започнат да се насочват и към Източна Европа

Германците търсят летни почивки, нищо за България | StandartNews.com

Германският туристически концерн TUI регистрира търсене на малки групови турове за лятото на 2020 г. по традиционни дестинации, като пътувания до Испания, Гърция и Египет, които все още са популярни сред клиентите, заяви пред РИА Новости официалният представител на TUI Deutschland GmbH Стефани Холвег.

На 1 април най-голямата германски туристическа компания стартира програма за ранно резервиране за лятото на 2021 година.

"Като цяло забелязваме нарастваща тенденция към индивидуализация през последните години. Съответно, търсенето на малки групови турове нарасна напоследък. Затова TUI разшири още повече гамата от турове за малки групи с местни екскурзоводи, особено в популярни туристически дестинации като САЩ и Канада ", каза Холвег, отговаряйки на въпрос дали популярността на индивидуалния туризъм или малки групови турове може да нарасне на фона на глобалната пандемия на коронавирус.

Според представителя на TUI концернът "нашите гости в момента остават лоялни към предпочитаните си туристически дестинации, поради което Испания, Гърция и Египет в момента са обект на най-голямо търсене".

"Въпреки това можем да си представим, че тенденцията за пътуване в Източното Средиземноморие, както и в Източна Европа ще продължи и може да се засили. В момента полското крайбрежие на Балтийско море става все по-популярно сред нашите клиенти", добави Холвег.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай