Германският министър на икономиката иска намаляване на данъците

Вноските за социално осигуряване не бива да са над 40% от брутната заплата на работещите, каза Петер Алтмайер

Германският министър на икономиката иска намаляване на данъците | StandartNews.com

Германия се нуждае от намаляване на данъците и други мерки, за да подкрепи дългосрочно икономическия си растеж. Това заяви днес германският министър на икономиката Петер Алтмайер в интервю, цитирано от Ройтерс и БТА.
Тази седмица най-голямата европейска икономика отчете за първи път от 2015 година свиване с 0,2 процента за третото тримесечие спрямо предходното.

Алтмайер, който е член на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел, уточни, че е насочил вниманието си върху намаляването на високите германски корпоративни данъци след орязването на налозите в САЩ, Великобритания и скоро във Франция.

Корпоративният данък в Германия сега е по-висок, отколкото в която и да е друга развита страна, каза той пред вестник "Велт ам зонтаг".
Това е недостатък и излага на риск работни места. По тази причина е необходимо намаляване на данъците в средносрочен план, допълни министърът.

Алтмайер предложи половината от повишението на приходите от данъци да се използва за финансиране на намаляването на данъците. Той допълни, че е задължително да се гарантира вноските за социално осигуряване да не нараснат над 40 процента от брутната заплата на работещите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай