Германските туристи искат 3 в 1 у нас

Марияна Николова представи мерките за безопасност на зимните курорти

Германските туристи искат 3 в 1 у нас | StandartNews.com

 

Германските туристи у нас идват, защото се интересуват от културни факти и традиции, от консумация на качествена храна и вино, както и от балнеопроцедури. Това стана ясно по време на срещата на министъра на туризма Марияна Николова с Ан Щайнбах и Клеменс Зехи - блогъри и инфлуенсъри от Германия. Тя ги приветства за избора да посетят България през есента, когато у нас са много популярни разходките в планината и услугите на СПА курортите. Германските гости свързват страната ни предимно с летните почивки по Черноморието, но туристическият ни потенциал е много по-голям и разнообразен, обхващащ четири сезона. Лековитите води и балнеоцентровете стават все по-търсени и от много чужденци, каза министърът и припомни, че страната ни е на второ място в Европа след Исландия по богатство на минерални води.

В днешната пандемична ситуация Министерството на туризма се фокусира върху популяризирането на климатотерапията, балнео- и калолечението, повишаването на имунитета. Все по-уверено се върви към ребрандиране имиджа на страната ни от бюджетна дестинация за масов туризъм в дестинация за четири сезона.

България все повече разчупва предишните представи за плаж, море и летни атракции, за което принос имат и контактите с блогъри, влогъри и инфлуенсъри от Федералната република.

Николова препоръча дестинацията ни и за ски ваканции. В условия на пандемия снежните спортове са едни от най-безопасните и са взети всички мерки за индивидуални предпазни средства. Само преди дни с моя заповед в България бяха въведени единни правила и мерки за спазване на санитарните изисквания, заяви вицепремиерът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай