Германски завод открива работни места край Пловдив

Той е българско дъщерно дружество на германския концерн Würth Elektronik iBE GmbH

Германски завод открива работни места край Пловдив | StandartNews.com

Нов завод за електрокомпоненти ще изгражда в землището на с. Белозем „Вюрт Електроник ИБЕ БГ“ ЕООД, съобщи „Марица“.

То е дъщерно дружество на германския концерн Würth Elektronik iBE GmbH, който от 15 г. оперира на българския пазар. Негови клиенти са реномирани европейски и световни автомобилни производители. В инвестиционното предложение е посочено, че новият завод ще се разположи на площ от 20 065 кв. метра.

Дейността на фирмата е полуавтоматизирана и се състои в производство на дросели за автомобилната промишленост - навиване на медни бобини и залепване на феритни ядра. В новия завод, който ще е в съседство със сегашната производствена база, ще се извършва транспортиране на суровини, лепене, темпериране, заваряване, формоване, краен контрол и навиване. От дружеството уверяват, че промишлените отпадъци, образувани при експлоатацията на обекта, ще се съхраняват на площадка в подходящи съдове и след това ще се предават на лицензирани фирми за рециклиране.

По последни данни на НОИ, в момента във „Вюрт Електроник ИБЕ БГ“ работят над 500 човека. C изгpaждaнeтo нa нoвaтa пpoизвoдcтвeнa бaзa кoмпaниятa плaниpa дa пoвиши пpoизвoдcтвeния cи кaпaцитeт c oкoлo 20% и дa yвeличи бpoя нa paбoтeщитe.

Würth Elektronik iBE GmbH е фирма с бързо развитие. Създадена е през 1982 г. в малък гараж в Германия. Основателите се възползват от бързото нахлуване на електронните компоненти за колите. Имат заводи в Мексико, Германия и Китай, като най-големият е този в България. От финансовия отчет за 2017 г. е видно, че Вюрт Електроник Ибе Бг ЕООД отчита увеличение на нетните приходи от продажби с 28,38%. Същата година представителството на Бавария в България отличи с почетната награда - Баварския порцеланов лъв, фирми, които участват активно в развитието на икономическите отношения между България и Бавария. В категория Баварско предприятие с дейност в България победител стана „Вюрт Електроник ИБЕ БГ“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай