Ето кой наследява Петр Келнер

Ладислав Бартоничек най-вероятно ще застане начело на компанията PPF.

Ето кой наследява Петр Келнер | StandartNews.com

Ладислав Бартоничек най-вероятно ще застане начело на компанията PPF. До това се стигна, след като най-богатия чех Петр Келнер загина в събота в катастрофа с хеликоптер в Аляска, твърдят чешки медии,

От централата на PPF потвърдиха новината за наследника на Келнер.

Ладислав Бартоничек, който е миноритарен собственик и акционер в PPF Group NV с 0,535% дял, е заедно с Келнер от 1991 г. Ако загиналият милиардер се е занимавал в последните години със стратегическите проекти на компанията, то Бартоничек реално е управлявал оперативно целия бизнес.

Първоначално в PPF са очаквали голямата дъщеря на Келнер да влезе в управлението на фонда, но очевидно семейната компания ще бъде поета от най-дългогодишния партньор на Келнер.

Роденият през 1964 г. инженер е завършил електротехническия факултет на Чешкия технически университет в Прага. Бартоничек се присъединява към PPF investicni spolecnost през 1991 г. като изпълнителен директор.

Скромен, тих и симпатичен човек, по мнение на служители на групата, който може да бъде срещнат и на трамвайната спирка на излизане от работа. От март 2014 г. до февруари 2018 г. той е главен изпълнителен директор на SOTIO a.s., биотехнологичната компания на PPF Group. От 2018 г. отговаря за телекомуникационния бизнес на групата, чийто акционер е от 2007 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай