Ето го небостъргач номер едно в Европа

Билдингът ще бъде във Варшава

Ето го небостъргач номер едно в Европа | StandartNews.com

Кулата Варсо (Varso), небостъргач в центъра на Варшава, ще е най-високият в ЕС, съобщи снощи строителната компания, изпълняваща проекта, след като работници монтираха 80-метрова антена, с което общата височина на сградата става над 310 метра, предаде Ройтерс.

Въпреки уникалната архитектура на сградата и факта, че сега тя е по-висока от "Шард" в Лондон и кулата на Комерцбанк (Commerzbank) във Франкфурт, някои от амбициите на строителите бяха провалени заради пандемията от Ковид-19, посочи компанията Ейч Би Риавис (HB Reavis), допълва БТА.

Очаква се небостъргачът да е готов в началото на 2022 година и се планира да има специална наблюдателна платформа и два високоскоростни стъклени асансьора, които ще превозват гостите със скорост от 8 метра на секунда.

Ще има и пространство за ресторанти и барове с чудесна панорамна гледка към историческия център на Варшава, разположени над офисите, които ще се отдават под наем.

Очаква се, че компаниите ще наемат пространства в уникалната от архитектурна гледна точка кула Варсо, особено след като пандемията отмине.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай