Експерт разкри: Предстоят сериозни промени с криптовалутите

Тази година САЩ ще подложат на регулации виртуалините пари

Експерт разкри: Предстоят сериозни промени с криптовалутите | StandartNews.com

Виртуалните валути навярно ще бъдат подложени на регулация през тази година.

Отминалата 2021 година беше добра за криптовалутата, коментира финансовият анализатор Преслав Райков пред БНР, като  посочи, че този актив все още се "обучава" как да реагира на определени новини - регулация или използване. 

"Това е актив, който се влияе от матрица на огромна база информация - търсене, приложение, регулации... Най-силният регулатор в световен мащаб - САЩ, очаквам да започнат регулиране на криптовалутата и да приложат върху нея основните принципи на финансовите пазари, за да може да се провери дали няма "изпиране на пари", дали не се финансира терористична дейност. Очаквам всички оператори, които предоставят услуги, да започнат да носят отговорност при хакерска атака", заяви Райков.

"Централната банка у нас има работни групи, които обсъждат дигиталните активи, но все още са много слаби. И регулативната рамка, и законовите норми към търговските банки, които искат да имплементират криптотранзакции, също. Този пазар е глобализиран и е много динамичен, изисква бързо законовите норми да се адаптират, посочи анализаторът.

Той призова хората да са много внимателни към новите криптовалути.

"Някои от тях са безумни, включително с безумни имена, те изчезват и в рамките на година-две. Трябва да се следи основният криптопазар - двете основни валути биткойн и етериум", посочи експертът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай