Драмата с газа. Горещ коментар на премиера

Още не сме търсили начини за компенсации

Драмата с газа. Горещ коментар на премиера | StandartNews.com

Все още не сме търсили начини за компенсация на хората след скока на газа. Това коментира днес служебният премиер Стефан Янев.

„Не са търсени варианти за подпомагане на бизнеса след увеличението на цената на газа“, каза Янев от град Маджарово, където участва в националното тракийско поклонение.

По отношение на цената на газа премиерът каза, че правителството не може да направи нищо, за да й повлияе, но се търсят варианти за подпомагане на малките и средни предприятия:

„Токът се продава на свободния пазар. Ние не можем да влияем на цената, но можем да отпуснем компенсации. Идеята там е да подкрепим малките и средни предприятия, за да бъдат подкрепени в момент, в който цената е най-висока“, коментира Янев пред бТВ.

„Това ми е призивът към всички потребители на ток – намерете начин да си намерите подходящ търговец от който да си купувате. Зависи от активността на тези, които купуват, а не да се оплакват от търговеца, че им предложил оферта, а след това я оттеглил“, каза Янев, цитиран от flashnews.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай