Браншът: Успех на Балтова в спасяването на сезона!

Това й пожела Националният борд по туризъм

Браншът: Успех на Балтова в спасяването на сезона! | StandartNews.com

Националният борд по туризъм пожела успех на служебния министър доц. Стела Балтова и се надява тя да работи добре с бранша, както по време на първото служебно правителство на Президента Румен Радев. 

В специално писмо от организацията изтъкват, че очакват спешни мерки за спасяването на летния сезон.  „На първо място е необходима интензивна комуникация с международните партньори и туроператори за представянето на България като безопасна туристическа дестинация.

На дипломатическото поле трябва да бъдат проведени разговори с Германия, Великобритания, Русия, Полша, Румъния и други важни пазари. Това трябва да стане в пълен синхрон с Министерството на външните работи и Министерството на здравеопазването. Необходими са общи действия от държавата.

България е в благоприятна ситуация по отношение на намаляването на заразените и разпространението на коронавируса, но е остава в периферията на дипломатическо ниво. В това отношение ни изпреварват Гърция, Турция, Испания, Малта, Кипър”, посочват от Борда. 

Организацията настоява за удължаване на мерките 80/20, разсрочване на кредитите за хотелиерите и продължаване на подпомагането на туроператори, екскурзоводи и ресторантьори.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай