Борисов и Алиев: Важната стъпка е направена!

Премиерът проведе телефонен разговор с азербайджанския президент

Борисов и Алиев: Важната стъпка е направена! | StandartNews.com

Днес е впечатляващ ден за двустранните отношения между България и Азербайджан. Правим важна стъпка за енергийната диверсификация не само на България, но и на Европа. Около това се обединили премиерът Бойко Борисов и президентът на Азербайджан Илхам Алиев. Двамата проведоха телефонен разговор, съобщиха от Дондуков 1. 

От кабинетът напомнят, че тази диверсификация стана възможна благодарение на добрия диалог на най-високо ниво между премиера Борисов и президента Алиев.

Борисов изтъкнал, че с азербайджанския газ страната ни постига цялостна диверсификация – както на произхода, така и на трасето. Постигнатото от премиера Борисов и президента Алиев давало реални шансове и на съседните държави за енергийна диверсификация.

Борисов акцентирал върху направеното от българското правителство в енергийната сфера. Премиерът изразил увереност, че България и Азербайджан имат потенциал да задълбочат търговското си и енергийно сътрудничество, така че повече азербайджански газ да достига не само региона, но и Европа.

В рамките на телефонния разговор премиерът Борисов и президентът Алиев се поздравили по случай настъпването на 2021 година.

Борисов посочил отличното сътрудничество между България и Азербайджан на всички нива, като специално акцентира върху значението на взаимодействието в културната сфера. В отговор на отправената покана от премиера Борисов - Алиев да посети България в началото на новата година и лично да разгледа модернизираните компресорни станции, президентът на Азербайджан беше категоричен, че с радост ще осъществи визитата възможно най-скоро.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай