Блокаж на държавата! Чакат Кацаров да реши

Ресторантьори с много сериозна закана

Блокаж на държавата! Чакат Кацаров да реши | StandartNews.com

Ресторантьори плашат с блокиране на държавата на 28 септември, ако служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров не отмени заповедта за ограничаване на ресторантите и нощните заведения.

Ресторантьорът Евгени Зумпалов от Съюза на заведенията в България обяви пред "Евроком", че ще бъдат подкрепени и от транспортния бранш.

"Това е безумна глупост и гавра с нашия бранш, след като написахме безброй писма и направихме безброй протести. След като много ясно заявихме защо Балтова и Кацаров нямат място в това правителство. Идва нов служебен кабинет, в който и двамата са там. Кацаров лъже постоянно, че здравните мерки вървят заедно с финансовите, но финансови мерки няма", каза Зумпалов.

По думите му финансовите мерки в новия бюджет са 420 млн. лева и стигат за компенсация на бизнеса единствено по старите мерки, единствено при ограничение на 50%. "В момента имаме цял затворен бранш - нощните заведения".

"Милион пъти им поискахме оставките, Балтова по никакъв начин не е защитила нашия бранш. Кацаров го дискриминира по същия начин, по който го дискриминираше и предишният здравен министър", допълни Евгени Зумпалов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай