Български успех на туристическо изложение в Солун

Гръцките изложители признават, че България е „силен туристически  конкурент“

Български успех на туристическо изложение в Солун | StandartNews.com

Туристически агенции от цял свят договарят с български фирми пакети за почивка на туристи от различни държави, предаде БНР. На 35-о туристическо изложение „Филоксения“ в Солун България отново е сред най-търсените дестинации в Европа.

Гръцките изложители признават, че България е „силен туристически  конкурент“ и страната ни предлага богата палитра от възможности.

Силен интерес проявяват както изложителите от цял свят, така и посетителите на туристическата борса към презентациите на български хотели, екотуризъм, спа туризъм.

„Дори туристически агенции от Непал са вече в контакт с български туроператори“, коментират изложителите. Представят се също няколко фирми за производство на обзавеждане и оборудване на хотели.

Над 100 водещи световни туристически агенции участват на изложението. Тази година 615 са изложителите от 22 страни, а посетителите са от 47 страни от цял свят.

Изложението се провежда в панаирното градче в центъра на Солун. Сред посетителите има много българи, собственици на хотели, ресторанти, които представят възможностите за туризъм у нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай