AVON с дарение за празника на жените

Фирмата стартира глобалната кампания „1 милион истории“

AVON с дарение за празника на жените | StandartNews.com

Съвсем скоро – на 8 март – ще отбележим Международния ден на жената. В духа на празника неминуемо отново ще бъде поставен въпросът за мястото ѝ в съвременния свят и за силата на женския дух. Акцентът върху идеята за правата на жените всъщност е поставен още през 1869 г. от Джон Стюарт Мил и есето му „Подчинението на жените“, изразяващо подкрепа на равенството на половете. 

Два века по-късно, темата за равнопоставеност не губи своята актуалност. Изглежда обаче, че въпреки хилядите възможности, които съвременният свят предлага, равенството между половете все още е тема с продължение. Установено е, че постигането му ще отнеме поне 100 години. Днес едва 24% или една четвърт от хората, които слушаме, за които четем и които виждаме в списанията и по телевизията, са жени.

За да промени тази статистика, AVON стартира глобалната кампания „1 милион истории“. Тя има за цел да събере 1 милион вдъхновяващи истории на жени от целия свят в дигиталната галерия AVON Watch me now - https://watchmenow.avon.com/, като за всяка от тях компанията ще дари по 1 долар за каузи, посветени на жените. Платформата вече е отворена - всеки може да сподели кратък вдъхновяващ текст за себе си, като на регионално ниво в България AVON ще дари по 1 долар за всяка история, качена в уебсайта.

AVON вярва, че всяка жена има история, която заслужава да бъде споделена и обеднява постиженията и ключовите събития в живота ни. Под мотото „Твоята история има значение“ кампанията се превръща в платформа, подкрепяща хората, които имат желание да дарят средства за подпомагане на каузи, но нямат финансовата възможност да го направят.

Посланици на кампанията „1 милион истории“, които от своя страна също ще споделят вдъхновяващи моменти, са Биляна Савова, създател и арт директор на списание EVA, собственик и креативен директор на PLAN2B Creative Studio и създател на фондация "МС - МОГА САМ“; Алина Манова – топ гримьор, участвала във фотосесии на модни редакции в Лондон, Берлин, Ню Йорк и Барселона; Гери Турийска – създател на литературния проект „Пощенска кутия за приказки“; и Ива Дойчинова – радио и телевизионен журналист.

В продължение на повече от 130 години AVON работи в посока да промени средата, подкрепяйки жените. Десетилетия преди те да получат правото да гласуват, още през 1886 г., AVON предоставя възможност на жените да управляват свой собствен бизнес в сферата на красотата. В ценностите на компанията са залегнали способността да се изразяваме свободно, както и да създаваме по-добър живот за нас и нашите семейства.

Вие също може да се включите в кампанията „1 милион истории“ на https://watchmenow.avon.com/ . Необходимо е само да качите свое селфи и да разкажете историята си. В замяна на това AVON ще дари 1 долар, а вие ще се превърнете в една от 1 милион жени по целия свят, благодарение на които ще бъдат подкрепени различни каузи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай