Баровете в "Албена" остават затворени

Решението е с цел превенция и сигурност както на персонала, така и на гостите

Баровете в "Албена" остават затворени | StandartNews.com

Ваканционно селище „Албена“ няма да отвори нощните заведения, дори и в момента, след като вече е разрешено те да работят. Това решение е с цел превенция и сигурност както на персонала, така и на гостите, за да няма смесване на различни потоци от хора.

„Даваме много други възможности за реална, истинска почивка на нашите гости на широката плажна ивица, по морето и във всички летни заведения, които са отворени,” обясни пред Радио София Христо Пенев, зам.-директор в комплекса. Според него е изключително трудно да се спазва дистанция в подобни заведения при наличието на силната музика и висок градус на настроението.

Пенев също заяви, че всички мерки, свързани с превенцията на коронавируса, водят до много по-големи разходи за управата на всеки хотел и ресторант. По негови думи гостите на комплекса също подкрепят затварянето на барове и дискотеките, смятайки че това ще донесе по-голяма здравна сигурност.

Напомняме, че баровете и дискотеките бяха затворени в началото на месеца, а в курорта бяха наложени едни от най-строгите противоепидемични мерки – задължителен медицински преглед на входа на всеки хотел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай