„Агрион Финанс“ очаква ръст в земеделското кредитиране

Компанията отпуска финансиране по облекчена процедура и съкратени срокове

„Агрион Финанс“ очаква ръст в земеделското кредитиране | StandartNews.com

Пазарът на земеделски кредити бележи значителен ръст последната година, отчетоха финансови експерти. Според проучване на „Агрион Финанс“ сред собствениците на земеделски земи четвърти е имал нужда от допълнително финансиране през последната година, а над 200 хиляди души са изтеглили кредит. Дъщерното дружество на лидера в управлението на земеделски активи „Агрион Инвест“ е сред най-активните компании, които отпускат кредити в земеделието и се ползва с огромно доверие сред собственици на земя и производители на селскостопанска продукция.  Компанията отчита тройно увеличение на исканията за отпускане на кредит спрямо година по-рано. Очакванията са през новия земеделски сезон броят на кредитите да нараства още

За нуждите на агробизнеса

За да отговори на засиленото търсене и липсата на адекватно финансиране на фермерите, „Агрион Финанс“ разработи специализирани земеделски финансови продукти, които да отговарят на нуждите на агробизнеса. Компанията предлага кредити за оборотни средства, стандартни ипотечни кредити и лизинг на земя. Информация за пълните условия на кредитите на „Агрион Финанс“ може да бъде намерена на сайта на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/finance/. От кредитните продукти на компанията може да се възползва всеки, който притежава земя, без значение дали е земеделски производител или се занимава с друга дейност. Част от кредитополучателите на Агрион Финанс са и частни лица, притежаващи ниви.

Без таван на финансирането

Условията и възможностите за финансиране са разработени така, че да обхващат максимално потребностите и изискванията на агросектора, както на големите земеделски производители и малките фермери, така и на частните лица. „Агрион Финанс“ не поставя ограничения за сектора, в който работи земеделският производител. Няма таван за финансирането, като се прилага индивидуален лимит за всеки кредитоискател, в зависимост от специфичните му нужди. „Предвидили сме възможност и за гратисен период на плащанията, а погасителните планове са съобразени с възможностите на фермерите, категорични са от „Агрион Финанс“.

Процедурата за отпускане на кредити от компанията е максимално облекчена, а сроковете са значително съкратени. От фермерите не се търсят гаранти, бизнес-планове, баланси или други счетоводни документи. Единственото, което компанията иска в залог, е земеделска земя или друго недвижимо имущество.  На парцелите се прави безплатна оценка за пазарната им стойност, като финансирането може да достигне до 100% от оценката. Според експерти едно от най-сериозните предимства на финансовите услуги на Агрион е, че до отпускането на кредита, кредитополучателите нямат никакви разходи. Не се изисква такса за разглеждане на документи и такса за ангажимент. За физическите лица е предвидена възможност и за оборотно рефинансиране до размера на вече погасената главница.  Максималният размер на кредита не зависи от размера на дохода на физическото лице, а се определя от залога.

Експертите на „Агрион“ съдействат и за набавяне на необходимите за отпускане на кредита документи. Ако се налагат правни консултации, Агрион предлага безплатни такива, благодарение на факта, че за дружеството работят едни от най-добрите юристи в областта, с огромен опит в сферата на сделките със земеделска земя.

Прозрачни условия за целия период

Агрион дава възможност клиентите на финансовото дружество да разполагат с пари, винаги, когато им потрябват. На желаещите може да се отпусне кредитна линия, при която се плащат лихви само на реалната сума, която хората използват. „Агрион Финанс“ гарантира прозрачни условия за целия период, аратисният период е до една година. Подобни са и условията на кредита за оборотни средства. На земеделските производители се предоставя и възможност за лизинг на земята, която са избрали. финансирането може да достигне до 100% от размера на пазарната оценка на парцела. Предвидена е възможност за финансиране и на разходите по прехвърляне на имота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай