А1 предлага ново поколение видеонаблюдение за бизнеса

A1 Video Security се осъществява чрез интелигентни IP камери и облачна платформа за сигурно съхранение на записите

А1 предлага ново поколение видеонаблюдение за бизнеса | StandartNews.com

Бизнес клиентите на А1 могат да се възползват от най-новата услуга на компанията – А1 Video Security, която предлага видеонаблюдение чрез модерни IP камери и облачна платформа с аналитични функции, като разпознаване на лица и регистрационни номера на автомобили. Цените на услугата стартират от 19,90 лева на месец, като А1 осигурява инсталиране, конфигуриране и техническа поддръжка.

Записите от камерите се съхраняват на отдалечен сървър в професионален център за данни на А1, което гарантира защита срещу кражба, манипулиране или изтриване на данните. А1 Video Security предлага и възможност за резервираност на услугата (Disaster Recovery) – всички видео изображения от камерите се предават едновременно към два независими един от друг дейта центъра на А1, на две различни географски локации, което предоставя допълнителна сигурност и качество на услугата.

IP камерите, които се използват за новата услуга на А1, разполагат с интелигентни функции и регистрират възникнали събития по предварително зададени критерии – навлизане в маркирана зона, пресичане на линия, закриване на обектива на камерата или физическо преместване на камерата. При идентифициране на такова събитие, A1 Video Security автоматично и в реално време изпраща съобщение до клиента. Високият клас камери дават допълнителни възможности като броене на хора, разпознаване на пол, възраст и настроение на преминаващите, търсене на автомобили по различни критерии и др.

Клиентите на A1 Video Security имат възможност да наблюдават камерите си и записите от тях по всяко време на денонощието и от всяка точка на света чрез десктоп и мобилно приложение. Те могат да изберат за какъв период от време да се съхраняват данните – 10 или 30 дни. Добавянето на нови камери става лесно и бързо без да се налага закупуването на нови устройства за запис, каквато е обичайната практика у нас.

А1 проектира и изгражда и цялостни системи за видеонаблюдение с професионален мониторинг център, системи за контрол на достъпа и управление на автомобилния трафик.

A1 Video Security е подходяща за общини, магазини, търговски центрове, производствени предприятия, складове, болнични и медицински центрове, училища, детски градини и още редица обекти. Услугата не само осигурява защита и спокойствие, но намалява до голяма степен разходите за сигурност, като в същото време гарантира прецизност и надеждност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай