9 урока, които предприемачът може да научи от вестникарчето

Способността да упорстваш пред трудностите е това, което разграничава обикновения човек от великия

9 урока, които предприемачът може да научи от вестникарчето | StandartNews.com

Способността да упорстваш пред трудностите е това, което разграничава обикновения човек от великия. Пътуването към предприемачеството често е изпълнено със стръмно начало и несигурна бъдеща перспектива. Бизнесът изисква много труд, време и риск, но предприемачите могат да научат много от неочаквани източници - дори от детето, което доставя вестниците сутрин, пише в статия за Еntrepreneur Мервик Хаумс, цитиран от "Мениджър". Той представя 9 урока, които един предприемач би могъл да научи от малкото вестникарче. 

Не се страхувайте от препятствия

Момчето, което доставя вестника ви сутрин, се сблъсква с различни препятствия: неблагоприятно време или дори обикновена умора. Това обаче не го спира да стане и да преодолее тези предизвикателства.

Като предприемач трябва да сте достатъчно смел, за да направите първата крачка. Никога няма да стигнете до другата страна, ако не съберете смелост и усилия да опитате. Предприемачите трябва да спрат да се оплакват от пречките пред тях. Като онова момче от вестника, събудете се, излезте и се появете!

Винаги се появявайте навреме

Основната отговорност на момчето е да доставя вестника навреме и в добро състояние. Неявяването навреме води до липса на доверие от страна на клиентите, което потенциално води до загуба на доход. Времето е пари, ценен ресурс и всеки предприемач трябва да осъзнае това, за да успее. 

Предприемачите никога не трябва да закъсняват за срещите си, тъй като това може да навреди на бизнеса. През цялото време фокусът трябва да бъде върху растежа и успеха. За да постигнат това, бизнесмените трябва да развият навика да бъдат дисциплинирани и точни. Управлението на времето е от съществено значение за вашия успех като предприемач, тъй като показва на вашия клиент и колеги от сектора, че сте отговорни и надеждни.

Бъдете готови да жертвате малки удоволствия

Понякога момчето с вестниците може да бъде лишено от удоволствието да се мотае с приятели или да пропусне сутрешно събиране заради доставка, така че е важно да знаете, че може да не успеете да направите всичко, което искате. 

Предприемачите трябва да научат колко е важно да жертват краткосрочните удоволствия за по-доброто. Бизнесът е процес на отдаване и вземане и колкото повече предприемачът инвестира в бизнеса си и е готов да се раздели с краткосрочни удоволствия, толкова по-високи ще бъдат наградите. За да се постигне успех, трябва да се направят жертви. 

Винаги бъдете честни 

Честността е най-добрата политика. Тя определя вашата почтеност и стойност. Подобно на момчето с вестниците, предприемачът трябва да има предвид, че има голям процент неуспехи и разочарования, свързани със стартирането на бизнес, а понякога нещата не вървят по план или прогноза. Така че предприемачите трябва да бъдат честни с клиентите си, тъй като не всичко е под техен контрол. 

Предприемачите трябва да са честни със себе си за всичко, което се случва с техните компании. Преценяването на всеки аспект на бизнеса е изключително важно - от финансите през разработването на продукти до взаимоотношенията с клиентите. Понякога нещата излизат извън контрол, но честното изследване на ситуацията може да ви помогне да се върнете към правилния път. 

Следвайте приоритетите си 

Основното задължение на момчето е ежедневната доставка на вестника на клиентите. 

Като предприемач един от основните ви приоритети трябва да бъде намирането на потенциални клиенти, които ви дават важна обратна връзка извън продукта, защото трябва да разберете екосистемата, в която продавате. Предприемачите трябва да останат невероятно съсредоточени и да се придържат към основните си приоритети, което от своя страна ги настройва за успех.

Поддържайте добри отношения с колеги предприемачи 

Сприятелявайте се. Понякога момчето с вестниците може да не успее навреме с поръчките и добрите отношения с други момчета за доставка помагат в такива ситуации. Например, едно момче е приело твърде много поръчки за доставка и то може да реши да даде маршрута си на друг доставчик, за да не разочарова клиентите си. Това е възможно само ако се поддържат добри отношения.

Мрежите също са от съществено значение за оцеляването ви като предприемач, тъй като отварят врати за възможности.

Отношенията с клиентите са ключови

Момчето с вестниците поддържа добри отношения с клиентите, за да ги задържи. Клиентите плащат за това вестникът да бъде доставен там, където и когато го искат. Никога не подценявайте стойността и обхвата на лоялен клиент. 

Предприемачите трябва да дадат обърнат внимание на взаимоотношенията с клиентите, тъй като това е от ключово значение за оставане на повърхността на конкурентния пазар. Не пренебрегвайте отзивите на клиентите. Не омаловажавайте исканията на клиентите, тъй като тези късчета са точно областите, от които можете да научите много, за да подобрите услугата си. Като предприемач, винаги се стремете да зарадвате клиентите си, за да изградите дългосрочни отношения. Както се казва, щастливият клиент е лоялен клиент.

Винаги бъдете нащрек за нови клиенти

Момчето с вестниците е неумолимо в своята бдителност и с ентусиазъм следи дали има нов възможен читател на вестници.

Един предприемач трябва винаги да е нащрек за нови клиенти и идеи. Те трябва постоянно да се преоткриват, да се измислят по-добри начини за управление на бизнеса и да се избистрят техниките, които могат да бъдат използвани за привличане на повече клиенти.

Не се колебайте да изследвате нови възможности

Може би сте виждали как едно вестникарско момче става вестникар, въпреки че не е задължително да правите едно и също през целия си живот, освен ако наистина ви харесва. Винаги можете да изследвате нови територии, да се учите и да ставате по-добри, точно както момчето-доставчик на вестници може да стане агент на вестника. Винаги бъдете отворени да се учите на нещо ново!

О, и между другото, това момче от вестника бях аз. Дори завърших като кореспондент на същите вестници, които доставях. Животът е пълен с изненади и неочаквани финали. Не се страхувайте откъде да започнете. Можете да се противопоставите на всички коефициенти и да се изкачите на върха от скромния фон, пише авторът на статията.

Мервик Хаумс, основател на Startup Fortune, за entrepreneur.com

Превод и редакция: "Мениджър"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай