71 млн. лв. отиват за подобряване на жп превозите

От БДЖ се похвалиха, че, след икономия от разходи за външни услуги и енергия, за първи път от 6 г. националният железопътен превозвач е на близо 1 млн. лв. печалба...

71 млн. лв. отиват за подобряване на жп превозите | StandartNews.com

В бизнес плана за 2019 г. на БДЖ е заложено капиталовите инвестиции за подобряване на предлаганата услуга за превоз на пътници да бъдат в размер на над 71 милиона лева. От тях 65 млн. лв. са планирани само за подобряване на състоянието на подвижния състав, обявиха от дружеството.

Ще бъдат свикани процедури за обществени поръчки за подемни ремонти на 20 локомотива и капитално възстановяване на други 30, започване на работата по дизеловите и електрическите мотриси „Сименс”, както и ремонт на общо близо 160 вагона.

От БДЖ се похвалиха, че, след икономия от разходи за външни услуги и енергия, за първи път от 6 г. националният железопътен превозвач е на близо 1 млн. лв. печалба.

Очакването е тя да скочи до 3,7 млн. лв. за 2019 г. с помощта на продажба на неоперативни активи и скрап. Заложен е и ръст на броя на пътниците – с над половин милион души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай