3 млрд. лева ще получат земеделците ни през 2020

През следващата седмица започва информационната кампания за директните плащания

3 млрд. лева ще получат земеделците ни през 2020 | StandartNews.com

Приблизително 3 млрд. лева подпомагане ще получат земеделските производители през 2020 г., през следващата седмица започва информационната кампания за директните плащания, предаде БНР.

Срещите с фермерите ще се проведат във всички областни градове на страната като ще се обсъждат новите условия по схемите за директни плащания и подаването на заявления. Ще се дискутират и предстоящите приеми по програмата за развитие на селските райони, както и актуални въпроси по държавните помощи.

Преди дни правителството одобри годишните разчети на фонд "Земеделие". Планирани са общо два милиарда и деветстотин милиона лева за финансиране на директните плащания на площ, пазарните мерки, програмата за селските райони и програмата за морско дело и рибарство.

От тях 2 милиарда и 600 милиона са за сметка на ЕС, а 266 милиона лева от националния бюджет. Повече от половината от всички средства, 1,5 милиарда лева, ще бъдат разплатени по схемата за единно плащане на площ и за обвързани с производството плащания за животни, плодове, зеленчуци и други култури.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай