2/3 от българите очакват да дишат по-лош въздух

80% от населението на нашата страна има желание и дори планира да закупи уред за пречистване на домашния въздух...

2/3 от българите очакват да дишат по-лош въздух | StandartNews.com

80% от населението на нашата страна има желание и дори планира да закупи уред за пречистване на домашния въздух, като само 10% се притесняват от цената, т.е. покупките на такива устройство най-вероятно ще се увеличат в кратко- и средносрочен план. Причината за този очакван тренд е, че 2/3 от българите очакват качеството на въздуха у нас да продължи да се влошава.

Национално  представително изследване на LG Electronics България показва, че над 91% от запитаните смятат, че състоянието на въздуха отвън се отразява на състоянието на въздуха у дома. Над 78% се притесняват от наличието на фини прахови частици в домовете си.

При избор на пречиствател за въздух за дома основни фактори за покупка на пречиствател за въздух са грижата за здравето (43,2%), замърсеният въздух навън (39,7%) и грижата за децата (16,2%).  За над 70% от анкетираните най-голямо  предимство на този тип технологии са пречиствателните функции на уредите, премахването на миризми и фини прахови частици.

Като най-важни характеристики на пречиствателните устройства българите посочват ниското ниво на шум, възможността за отстраняване на миризми и възможност за пречистване на фини прахови частици с големина от 10 до 1,0 микрона.

За да отговори на нуждите на потребителите и да им осигури максимален комфорт, от февруари на българския пазар ще се предлага новият мощен пречиствател LG PuriCare, подходящ както за дома, така и за офиса, с капацитет за пречистване на пространства от 90 квадратни метра. Безшумното устройството пречиства въздуха на две нива, като се грижи и за най-малките – пълзящите бебета и домашните любимци. Абсорбирайки замърсители и миризми на 360º, пречиствателят доставя чист въздух до всяко кътче в помещението независимо къде е поставен. Може би най-голямото предимство на уреда е възможността да премахва над 99% от фините прахове частици, което го прави единственият уред на пазара, който абсорбира от частици от 10 микрона до екстра фини частици до 1 микрон.

Използвайки чувствителен сензор за следене на въздуха, LG PuriCare автоматично премахва фините частици прах, когато установи понижение в качеството и нивото на комфорт на околния въздух. Оценката на въздуха се извършва дори, когато PuriCare е изключен, като уредът се включва само при необходимост. PuriCare има отличителен цилиндричен дизайн и предлага най-модерната технология за пречистване на въздуха на пазара благодарение на системата на LG 360° Total Care Filter System.

Функцията Clean Booster помага на LG PuriCare да генерира чист въздух на разстояние 7,5 метра, което позволява да се обхванат дори големи зали. При основата си уредът генерира по-лек поток от въздух, което го прави идеален за семейства с малки деца и домашни любимци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай