120 000 работни места под заплаха в заведенията

Става дума за охранителни фирми, почистващи фирми, ди джеи, артисти, певци, после идват бармани, сервитьори и най-накрая собствениците

120 000 работни места под заплаха в заведенията | StandartNews.com

Останат ли затворени само нощните заведения, защото и това не е ясно, най-вероятно ще се стигне до затварянето на всички заведения, 120 000-130 000 души остават без работа. Когато става дума за затваряне на нощния живот на България, трябва да се има предвид, че става дума за охранителни фирми, почистващи фирми, ди джеи, артисти, певци, после идват бармани, сервитьори и най-накрая собствениците.

За 24 часа остават 120 000 души на улицата без план как ще прекарат следващите месеци. Това каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов преди началото на срещата на заведенията.

На нея собственици на заведения ще обсъдят какво да правят с персонала си.

"На днешната среща се очаква да се разберем какво ще правим оттук насетне с бранша и какво ще се случи с работещите в него. След заповедта онзи ден за София, сега ще има заповед за цялата страна най-вероятно. Знаете, че като тръгне нещо от София стига бързо и до провинцията. Очакваме до 7 или 10 дни да бъдат затворени всички заведения и тогава става дума за над 400 000 души. Трябва да има някакъв план какво се случва с работещите в този сектор. Отново се затваря само нашият бранш“, коментира Алибегов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай