10 000 българи се втурват към Одрин през уикенда

Те са голяма подкрепа за местните търговци и икономиката на града

10 000 българи се втурват към Одрин през уикенда | StandartNews.com

Туристите от България, които пристигат за пазар в Одрин, са голяма подкрепа за местните търговци и икономиката на града, съобщава турският телевизионен канал НТВ, като цитира председателя на Одринската търговско-промишлена палата Реджеп Зъпкънкурт.

Той посочва, че средно по 4500 души от България пристигат за пазар в града, като през уикендите този брой достига 9-10 хиляди души.

Туристите от България купуват най-различни неща - хранителни продукти, бяла техника, мебели, казва Зъпкънкурт, като изтъква, че те са спасение за местните търговци.

Той посочва, че въпреки затварянето на петъчния пазар, към който българските туристи са проявявали огромен интерес, броят на пристигащите от България не е намалял, а дори се е увеличил.

Зъпкънкурт изтъква, че при пазарауването в магазините гостите от България спазват противоепидемичните правила за носене на маски, дистанция и хигиена.

По думите на Зъпкънкурт средните разходи на човек, които българските туристи правят при посещенията в Одрин, са се увеличили в сравнение с миналата година от 100 на 150 евро.

Той уточнява, че от анкети, направени миналата година, е станало ясно, че българските туристи са харчели средно на човек по 100 евро за покупки, храна и нощувка в Одрин.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай