Вторник,

Винпромът в Поморие заработи с пълен капацитет, митниците дали разрешение

От: Администратор -
A
A
A

Разпечатани са пробните кранчета на дестилационните съоръжения на Черноморско злато, които Агенция „Митници" запечата миналата седмица след извършена проверка в производствената база на дружеството в Поморие. Това съобщиха от пресцентъра на предприятието. Агенция „Митници" уважи аргументите на Черноморско злато, че пробните кранчета са неделима част от баретката на всяка дестилационна система спрямо технологичните изисквания за работа на съоръжението, както потвърди и производителят на системите Бенковски Ко.

Течността в споменатите съоръжения не е краен продукт, готов за консумация, а дестилат с алкохолно съдържание между 55 и 75%. Баретките са съставна част на системите и служат за извършване на контрол при дестилационния процес, като се отчитат алкохолният градус, температурата и вкусово-ароматните качества на произведения продукт. Във всяка баретка има спиртомер за отчитане на алкохолния градус, а извън нея термометър и пробен кран, необходим за периодично взимане на проби от технолога в процеса на дестилация.

Дружеството представи пред Агенция „Митници" нова по-детайлна технологична схема, на която присъстват и пробните кранчета. За да разсее всякакви съмнения за недобросъвестна дейност, Черноморско злато внесе и предложение за поставяне на бленда за намаляване на дебита им, одобрено от Агенция „Митници". С поставянето й материалът, необходим за проба, ще изтича за повече време, но това няма да възпрепятства контрола върху технологичния процес.

Изкупвателната кампания на грозде в Черноморско злато продължава. Производството работи с пълен капацитет и мощност.

Тагове:

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички