Фирма получи сертификат за инвестиция клас А от икономическия министър

Фирма получи сертификат за инвестиция клас А от икономическия министър | StandartNews.com

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас А на „Интерлинк Груп" АД по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) за проекта „Технолинк Парк" в Индустриална зона Марица, част от Тракия икономическа зона. Стойността на инвестицията е 6 670 000 лв. и се предвижда назначаването на 10 нови служители.

Инвестиционният проект обхваща дейности, свързани с довършителни работи по изграденото едноетажно складово хале и изграждане на още три еднотипни логистични сгради с общо осем складови помещения с 24 рампи, тир паркинг за 18 тежкотоварни автомобила и сграда за охрана с пропускателен пункт. Новите складови площи ще осигурят капацитет на дружеството да осъществява икономическата си дейност.

Министър Караниколов адмирира успеха на фирмата в една от най-добре развиващите се зони в България, а председателят на Управителния съвет на „Интерлинк Груп" АД г-н Йордан Фиданов благодари за успешното сътрудничество между институциите и подкрепата, която е получила фирмата от Министерството на икономиката.

От началото на 2018 г. по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) са издадени 15 сертификата (тринадесет за клас А, един за клас Б и един за приоритетен инвестиционен проект). Общо предвидените инвестиции възлизат на 690.316 млн. лв. и се очаква разкриване на 1316 нови работни места. Шест от проектите се осъществяват във високотехнологични производства и услуги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай