В Европа полудяха по нашата баница

В Европа полудяха по нашата баница | StandartNews.com

Лидл България получи признанието „Най-добър партньор на българските производители" в кампанията на в. "Стандарт" "Да! На българските храни". Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов връчи почетна грамота на компанията за забележителните резултати, които българските производители реализират благодарение на партньорството си с Лидл България. Наградата бе връчена по време на традиционната дискусия „Да! На българската храна", организирана от в. "Стандарт", която се проведе на 13 декември.

„За да се постигне успех, е нужна цялостна подкрепа. Не е достатъчно просто да поставиш един продукт на регала. Затова ние подкрепяме българските производители с 360-градусови кампании – от иновацията в продукта и производството до рекламната кампания. Нашата цел е да им помогнем да се докажат и утвърдят на родния пазар – като повишаваме конкурентоспособността им, допринасяме за ръст на продажбите и повишаваме обема и качеството на тяхната продукция, а след това им даваме възможност да излязат и на чуждите пазари", коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор в Лидл България.

От стъпването си на българския пазар през 2010 г. досега Лидл България работи активно с българските производители и инвестира в тяхната дългосрочна подкрепа. С над 40% от настоящите си български доставчици компанията работи от 2010 г., като редица са примерите, които доказват тяхното успешно и устойчиво партньорство.

Тази година Лидл България пуска продуктова линия с висококачествени продукти само от български производители „Родна стряха". Стартирала с над 50 продукта от 24 български производителя, днес селекцията включва общо над 80 артикула от над 30 родни доставчика.

Благодарение на участието си в „Родна стряха" българските производители постигат значителни ръстове в своите продажби и обороти и получават реални шансове за излизане на чужди пазари. Така например,

производител увеличава оборота си над 7 пъти благодарение на участието си в селекцията

За първи път тази година се провежда и тематична „Балканска седмица", в рамките на която само за седмица 6 български производителя реализират продажби за близо 3 млн. лева. Благодарение на нея 14 продукта достигат до 19 страни в Европа, или общо 6 989 магазина. Сред впечатляващите примери за успеха на „Балканската седмица" е, че само за 7 дни български производител на баница реализира износ, който се равнява на продажбите в Лидл България за цели 10 години.

Освен кампаниен експорт – каквато е „Балканската седмица", веригата дава възможност и за още два вида експорт – постоянен експорт и специфичен експорт за конкретен артикул, като например износа на вино.

През 2018 г. веригата ще започне да изнася български вина в чужбина

като общо 131 000 бутилки вино на стойност 1,3 млн. лв. от 7 български доставчика са поръчани за пазарите в Словакия, Румъния, Полша и Великобритания. Биволската луканка пък е сред успешните примери за постоянен експорт – през декември 2016 г. Германия и Ирландия поръчват над 108 000 бройки от този артикул. Това е и първият български продукт, който се предлага под премиум марката Deluxe в Германия. За Коледа тази година двете държави отново са заявили бройки, като към тях вече се присъединяват и още 5 други държави с интерес към вкусния български продукт.

* * * * * *

Веригата работи от 7 г. с над 40% от доставчиците си

От стъпването си на българския пазар през 2010 г. Лидл България работи активно с българските производители и инвестира в тяхната дългосрочна подкрепа. С над 40% от настоящите си български доставчици Лидл България работи от 2010 г. Благодарение на партньорството си с веригата над 20 родни производители изнасят в до 14 чуждестранни пазари. С конкретни и целенасочени мерки Лидл България дава реален шанс за устойчиво бизнес развитие на малки, средни и големи компании. Сред най-успешните примери за това са продуктовата линия „Родна стряха", „Балканска седмица" в магазините Lidl в Европа, както и кампанията „Винен туризъм" в подкрепа на българското винопроизводство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай