Тръгва изграждането на обхода на Кърджали

Тръгва изграждането на обхода на Кърджали | StandartNews.com

Процедурите за избор на изпълнител на обхода на Кърджали ще бъдат обявени през 2019 г. Това обяви министърът на регионалното развитие Николай Нанков при посещението си в града. Вече е издадено строително разрешение за част от пътя, за която е валиден изготвения по-рано ОВОС и са отчуждени попадащите в обхвата му имоти. За останалата част от околовръстния път на Кърджали продължава проектирането и отчуждаването на терени.

Проектът е включен сред приоритетните за бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) за догодина. Процедурата за инженеринг на проекта ще бъде обявена още в началото на 2019 г., като целта е реалното строителство да може да започне не по-късно от в средата на годината. Планира се строителството на участъка да приключи най-късно до края на 2022 година. Най-тежката част от него включва изграждането на две големи виадукта, чрез които целият транзитен трафик ще бъде изведен от Кърджали.

До есента ще бъде напълно рехабилитиран и третокласният път Ардино - Кърджали, обяви още министър Николай Нанков. От средата на 2019 г. благодарение на събраните от бъдещата тол система средства практиката с кърпежи на пътищата у нас ще спре, категоричен бе Нанков.

Вчера е било издадено и разрешение за рехабилитация на пътя Момчилград – Крумовград, която ще се финансира със средства по Програмата "Интеррег V-A Гърция – България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай