Понеделник,

Симеон Дянков номиниран за най-престижната награда за икономическа литература

От: Администратор -
A
A
A

Интервю със Симеон Дянков четете в утрешния брой на "Стандарт"

Новата книга на бившия вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков - Europe's Growth Challenge, бе класирана сред петимата финалисти за супер престижната награда "Хайек". Икономическият труд, който отново е в съавторство с известния шведски икономист Андерс Аслунд, излезе от печат в края на миналата година с клеймото на Оксфордското университетско издателство. У нас ще се появи напролет под заглавието "Предизвикателства на растежа в Европа".

Наградата "Хайек" на Манхатънския институт е най-престижното отличие за икономическа литература в света. То се дава за книги, които най-добре отразяват визията на австрийския икономист Фридрих Хайек за икономическа и индивидуална свобода.

Политически философ и Нобелов лауреат (1974 г.), Хайек e автор на основополагащи трудове като "Пътят към робството" и "Конституция на свободата". Хайек е ключова фигура във възраждането през 20 век на класическия либерализъм. Наградата "Хайек", чиято парична стойност се равнява на 50 000 долара, е сред най-щедрите по рода си в света. Тя е учредена като знак на признание към Хайек и за да бъдат насърчени други учени да следват неговия пример. Победителят се избира от комитет от уважавани икономисти, журналисти и учени и се съобщава по време на престижна лекция в Ню Йорк. Тазгодишният носител на наградата "Хайек" ще стане ясен през юни.

Тагове:

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички