Обсъждаме провеждането на съвместен бизнес форум с Румъния

Обсъждаме провеждането на съвместен бизнес форум с Румъния | StandartNews.com

Подготвя се провеждане на бизнес форум с участието на български и румънски компании, който да бъде открит от министъра на икономиката Емил Караниколов и румънския министър на бизнес средата, търговията и предприемачество Раду Щефан Опря. Това стана ясно по време на среща между икономическият министър и Йон Гъля - извънреден и пълномощен посланик на Румъния у нас.

Двамата се обединиха около мнението, че е налице сериозен потенциал в търговско-икономическите взаимоотношения между България и Румъния. За първите пет месеца на 2018 г. българският износ за Румъния се повишава с 11.5% и възлиза на 924 млн. евро, а стокообменът между двете държави расте с 6.8% и достига 1 827 млрд. евро, като търговското салдо е положително за страната ни.

„Важно е да инициираме повече общи събития, които да дадат още възможности за бизнеса от двете държави и провеждането на съвместен форум ще е силен сигнал в тази посока", подчерта Караниколов.
Предвижда се бизнес форумът да се проведе тази есен в България. На него ще бъдат поканени компании от двете страни, които имат конкретен интерес, за да обменят опит и да намерят потенциални партньори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай