Вторник,

Нанков иска 3,7 млн. лева за пешеходни пътеки

От: Администратор -
A
A
A

3,7 млн. лв. са необходими за привеждането на пешеходните пътеки по републикански пътища в нормално експлоатационно състояние. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на брифинг за резултатите от проверките на пешеходните пътеки на територията на цялата страна.

„Във връзка с пешеходните пътеки на републиканските пътища, които са 25% от общия брой пътеки в страната – има сериозни дефицити, дефекти и по част от критериите, задължителни по норматив, ще цитирам и двете наредби, които регламентират вида характера, изискванията. Пешеходните пътеки по републиканските не отговарят по тези критерии. Едва 20% отговарят на изискванията", обясни Нанков.

 Нанков уточни, че в голяма част пътеките на републиканските пътища не отговарят на нормативните изисквания. „В рамките на проверката, специално за пешеходните пътеки на републиканските пътища направихме калкулация за необходимия финансов ресурс за привеждането им в нормално експлоатационно състояние, съгласно нормативите. Необходимият ресурс е в рамките на 3,7 млн. лв., доста коректно и точно изчислен. Ще бъде осигурен в рамките на настоящата година", обясни Нанков.

Тагове:

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички