Две компании с нови инвестиции в Бургас

Две компании с нови инвестиции в Бургас | StandartNews.com

Общината дава и свои имоти за производството на "2 МЕКС" ЕАД и "МОНСИЙТ" ООД

Две нови предприятия ще заработят в "Индустриален и логистичен парк" - Бургас и в съседни на него парцели, тъй като той вече е запълнен на 90%, съобщиха от общината.

По-мащабният проект е за изграждане на предприятие за производство на части и аксесоари за железопътния транспорт. За да функционира, то се нуждае от голяма площ, което налага обединяването на няколко крайградски терена. Става въпрос за два имота на "Индустриален и логистичен парк" - Бургас, които обаче не са достатъчни за мащаба на проекта. Затова общината прибавя към тях допълнително два свои имота, а също така са проведени предварителни разговори със собствениците на околни частни имоти.

Инвестиционният проект е за изграждане на "Комплекс за производство на железопътни колела, оси, гуми и аксиално-симетрични елементи" и е на компанията "2 МЕКС" ЕАД. Тя е подала и заявление в Българската агенция за инвестиции за издаване на сертификат за "Приоритетен инвестиционен проект" по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.

Компанията заявява готовност да изгради производство, което е силно ограничено в световен мащаб, а продукцията си смята да разпространява на световния и европейския пазар.

Общинският съвет е одобрил и още едно инвестиционно предложение. В подкрепа на неговата реализация отново се налага обединяването на два имота, а компанията "МОНСИЙТ" ООД ще закупи съответния окрупнен терен, за да изгради върху него предприятие за производство на системи за сядане и акустични стенни панели за кина, стадиони, аудитории и театри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай