До лятото пускат разширението на Бургас-Слънчев бряг

До лятото пускат разширението на Бургас-Слънчев бряг | StandartNews.com

Разширението на участъци от пътя Бургас – Слънчев бряг трябва да е готово до началото на новия летен сезон, стана ясно при проверката на строителството от премиера Бойко Борисов, регионалния министър Николай Нанков и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов. 

До началото на ваканционния сезон участъкът Поморие-Ахелой и обходът на Ахелой трябва бъдат завършени и пуснати в експлоатация. В момента по трасето се извършват изкопни дейности, а от днес започват и насипи.  

При огледа беше засегнат и въпросът с исканията за кръгово кръстовище, което да свързва общинския път Ахелой – Тънково и четирилентовия обход, като ще се търсят решения. Заради оценката на въздействието върху околната среда по трасетата ще има нови водостоци, огради за земноводни и влечуги и шумозащитни съоръжения.

Беше обърнато внимание на високата концентрация на пътно-транспортни произшествия с много загинали на пътя Бургас – Слънчев бряг, който е едно от най-натоварените трасета и разширяването му е приоритет.

До началото на май трябва да приключат процедури по отчуждаване и да има издадено разрешение за строеж за участък от 1,2 км в частта на обхода на Поморие, който се очаква да започне да се изгражда през 2018 година.

Преди инспекцията на разширението на пътя Бургас-Слънчев бряг, премиерът Борисов и министър Нанков участваха в съвещание с кризисния щаб след наводненията в региона с кметовете на Бургас Димитър Николов и на Камено Жельо Вардунски и областния управител Вълчо Чолаков. Изцяло ще бъде възстановена инфраструктурата в населените места, засегнати от наводнението, за което са нужни 4,3 млн. лв. Предвижда се изграждане и на обходен път, който да изведе трафика от бургаския кв. „Меден рудник".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай