Сряда,

КФН не била информирана за рисковете около фалита на Олимпик

От: Администратор -
A
A
A

В позиция пред медиите от Комисията за финансов надзор (КФН) съобщиха, че не са били внасяни каквито и да е писмени сигнали, че има предупреждения за възможни рискове, свързани със ситуацията около кипърската застрахователна агенция „Олимпик".

Като заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор", Ралица Агайн-Гури никога и по никакъв начин не е предупреждавала останалите членове на КФН и/или председателя на комисията за евентуални рискове относно фалита на „Олимпик".

Не са предоставени анализ и оценка за възможните неблагоприятни последствия от фалита на кипърската компания. Вариант с фактология относно застрахователната компания е качен в деловодната система на КФН едва в петък, 17.8.2018 г, се казва в позицията на Комисията.

КФН до този момент не разполага с доклада, който Ралица Агайн-Гури представи в Народното събрание. Голяма част от изнесените пред народните представители факти са абсолютно нови и непознати до този момент и КФН, твърдят от там.

Съгласно поправките в Закона за КФН, които са в сила от началото на годината, заместник-председателите на комисията имат пълна независимост в ресорите, за които носят отговорност, а решенията се взимат колективно, като председателят е „пръв между равни".

Тагове:

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички