Неделя,

Как да печелим пари в интернет

От: Администратор -
A
A
A

Пазете се от измамнически оферти и злонамерен софтуер

Изчислено е, че на всяка законна възможност да заработите пари онлайн се падат около 60 сайта, които мамят. Причината е проста - прекалено много хора са убедени, че в интернет могат лесно и бързо да натрупат богатство, без да си дадат голям зор. Доста сайтове с лоша репутация само това и чакат, за да напълнят пощата ви със спам или да ви пуснат някой вирус на компютъра. Което е най-малката беда. Има обаче и такива сайтове, както и методи, с чиято помощ може да изкарате добри пари онлайн. А от ваша страна инвестициите ще са нищожни или дори никакви.

Работа от дома

Ако искате да печелите пари у дома, сигурно си мислите, че най-очевидното решение е да си намерите работа, която да вършите вкъщи. Точно така! За съжаление, мнозина измамнически сайтове се целят точно в такива хора. За да избегнете попадането в някаква схема, най-добрият начин е да се свържете директно с източника, който предлага такъв вид работа. Разровете се във форумите или специализирани сайтове, за да потърсите това, с което смятате, че ще се справите. Например, доста законна работа се предлага в сферата на клиентските услуги. Печелите пари като отговаряте на въпроси на потребители, попълвате различни анкети и формуляри и т.н. Този вид работа изисква кратко първоначално обучение, освен това работодателят ще трябва да провери миналото ви. Ако сте достатъчно креативни, може да намерите възможност да работите у дома почти във всяка индустрия. Ако например, имате технически умения в програмирането или в графичния дизайн, вратата е широко отворена.

Участие в изследвания

Изследванията и проучванията често имат лоша репутация онлайн, защото много хора бъркат законните компании с мошенически. Най-важното нещо, което трябва да търсите в сайт, който предлага участие в изследване, е той да е свързан с истинска компания за проучване на пазара. В интернет има много фалшиви сайтове, които се опитват да ви вземат пари, за да участвате в някакво изследване. За участие в истинско маркетинг проучване обаче никога не би трябвало да ви таксуват. Запомнете го. Освен това доста злонамерени сайтове "предлагат" невероятни суми за участие в изследване, което се различава съществено от работата на истинските такива компании. Трябва да имате разумни очаквания и да разберете, че с този вид работа няма да изкарвате пари колкото един държавен чиновник например. Прочутите брандове плащат на компании, занимаващи се с проучвания, да търсят хора за участие в различни изследвания. Често пъти може да не попадате сред изискванията, които най-често са демографски. Затова е най-добре да бъдете честен в профила си и да се запишете в няколко сайта, за да увеличите шанса си за участие.

Търсене в мрежата

Поради факта, че все повече пари за реклама се наливат в интернет, проучването на това какво търсят хората в мрежата се превърна в огромен бизнес. Надникването в онлайн поведението струва хиляди, ако не и милиони евро за големите компании, които правят бизнес онлайн. Ето защо в последно време се наблюдава бум на компании, които изследват как и защо хората правят определени неща онлайн. За да съберат тези данни, те са разработили сайтове, които дават подаръци и парични награди на хората, помагащи им за статистиката. Един от най-почтените такива сайтове е www.SwagBucks.com. Компанията ще ви плати за търсене в интернет, пазаруване, дори за играене онлайн. Всички данни, които тя събира, са анонимни, така че защитата ви е гарантирана. Това определено няма да замени постоянната работа, но защо да не заработите още малко за това, което и без това вършите пред компютъра. Друг вариант е да се възползвате от сайтове като www.clixsense.com, които ви дават възможност да печелите пари като кликвате върху рекламни банери и други.

Ваш личен сайт

Ако искате да работите здраво, сам да сте си шеф и да имате постоянен доход, пътят пред вас е да правите пари със свой сайт. Така се отваряте пред десетки възможности за приходи, най-вече от реклама. Освен това вече не е необходимо да сте програмист за да правите пари със сайта си. Има различни онлайн инструменти, които ще свършат работата вместо вас. Помнете обаче, че няма да направите пари нито на първия ден, нито, вероятно в първия месец. Това е като да стартирате свой собствен бизнес. Работата е доста и ще спечелите пари едва след известно време. Ако обаче наистина искате да работите здраво, имате идея или визия, както и страст, нищо не може да ви спре по пътя към успеха.

Продаване на снимки

Може да правите пари онлайн и като продавате обикновени и ежедневни снимки, т.н. сток снимки. При това не е задължително да сте професионален фотограф и да имате най-добрата камера. На милиони хора по света им трябват снимки за техните блогове, уебсайтове, презентации и т.н. Обикновено това е основното нещо, което търсят. Когато качите такива снимки в някой специализиран сайт за сток фотография като Fotolia.com, ShutterStock, iStockphoto и много други, и някой си купи ваша снимка, получавате пари. Просто и лесно.

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички