МВР обобщи спецакцията за проверка на шофьори в Бургаска област

МВР обобщи спецакцията за проверка на шофьори в Бургаска област | StandartNews.com

Специализирана полицейска операция за установяване на водачи, нарушаващи Закона за движението по пътищата, се проведе на територията на Бургаска област, съобщиха от МВР.

В хода на акцията, стартирала снощи с 11 плаващи полицейски пункта, са проверени 239 моторни превозни средства и 287 души. Установени са три случая, от общо проверени 173 водачи, за шофиране след употреба на алкохол с концентрация до 1,2 промила и два случая - над 1,2 промила.

При проверките са констатирани 59 случая за нарушаване разпоредбите на Закона за движение по пътищата, като в 30 от тях водачите са санкционирани с акт, а в 29 - с фиш. Отнети са шофьорските книжки на петима водачи и са свалени регистрационните табели на три моторни превозни средства. Образувани са пет бързи полицейски производства за шофиране след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила и шест бързи полицейски производства за шофиране след употреба на наркотични вещества.

По- характерни случаи:

Трима шофьори са проверени на различни места в Слънчев бряг и станало ясно, че двама от тях са седнали зад волана, след употреба на алкохол, а един – водач на такси, след употреба на кокаин. В Несебър били установени мъж и жена, управляващи колите си след употреба на наркотични вещества. Служители на РУ – Приморско са засекли трима нарушители, двама – седнали зад волана под въздействие на наркотични вещества, и един – след употреба на алкохол. В Созопол мъж бил хванат да шофира след употреба на канабис, а пък в селата Дебелт и Ясна поляна – двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол.
Всички нарушители са задържани 24-часови полицейски мерки и срещу тях са образувани бързи полицейски производства. Операцията ще продължи през целия летен сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай