Закрит е и Националния ваксинационен щаб

Това реши на свое заседание Министерски съвет

Закрит е и Националния ваксинационен щаб | StandartNews.com

Националният ваксинационен щаб преустановява дейността си, реши на свое заседание Министерски съвет, съобщиха от пресслужбата на служебния кабинет.

С оглед на това, за подпомагане на дейностите по ваксиниране в страната, се създава консултативен съвет по ваксини от експерти с по-широка експертиза и с по- широка обществена представителност, който да подпомага министъра на здравеопазването в организирането и провеждането на ваксинациите, изготвянето на обществена информация и осъществяването на комуникация с цел повишаване на доверието във ваксинацията и постигането на висок ваксинационен обхват в страната, се посочва в прессъобщението.

Кабинетът прие и постановление за одобряване на допълнителни разходи и трансфери в размер на 35 000 000 лв. по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2021 г.

Осигуряването на ежемесечно допълнително възнаграждение за медиците на първа линия в размер на 1 000 лева нетно е една от най-ефективните предприети мерки за справяне със ситуацията с разпространението на COVID-19 и основна предпоставка за задържане на така дефицитните кадри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай