За четвърта година: МЦ “Афродита” № 1 по инвитро бебета

Изключително висока успеваемост по раждания сочи статистиката на Държавния фонд за асистирана репродукция от миналата година

За четвърта година: МЦ “Афродита” № 1 по инвитро бебета | StandartNews.com
  • Изключително висока успеваемост по раждания сочи статистиката на Държавния фонд за асистирана репродукция от миналата година
  • Медицинският център се гордее, че води класацията сред най-успешните клиники на Балканите

Невъзможността на една двойка да има деца, създава голяма психологическа тежест, както и общи социални последици. Освен като медицински проблем, безплодието е свързано с демографската криза и застаряването на населението. Такъв тип проблеми, придобиват още по-голяма значимост, когато говорим за страна в демографска криза като България. Важен способ за овладяване на демографския проблем и за справяне с безплодието е медицинската и социално-икономическа подкрепа към безплодните двойки, така че да имат достъп до медицински услуги и застрахователно покритие за справяне с проблема.

Много пациенти, борещи се с безплодието, успяват да преодолеят този проблем и да създадат семейство, чрез инвитро процедури.

Всички обаче се чудят коя е най-добрата инвитро клиника

правят хиляди проучвания, за да направят своя избор. Това се оказва голямо предизвикателство, защото една клиника може да бъде добра за едни, но не толкова добра за други.

Дали добрата инвитро клиника е тази, в която даден пациент е получил успешно лечение? Или може би това е тази с положителна обратна връзка от пациентите, най-добрите отзиви, която предлага изключителен подход, ориентиран към семействата и извършване на отлични лечения?

Има един фактор, по който се отличава най-добрата инвитро клиника и това е официалната статистика на Център Асистирана репродукция. Там се регистрира и събира информация за успеваемостта на всяка една клиника в България, която работи в тази сфера. На база тези официални данни, клиниката с най-голям успех в процент раждания е медицински център "Афродита".

Екипът на МЦ "Афродита" победи безплодието и надмина личната си кауза като

достигна над 37% средна успеваемост

по брой раждания за 4 години подред при инвитро процедурите. Над 37% повече живо родени бебета!

Клиниката е най-големият център за регенеративна медицина у нас. Тя е в пряко сътрудничество с най-големите генетични лаборатории в света и се счита за еквивалент на качество. Благодарение на грижите, отдадеността и високотехнологичното оборудване, медицинският център застава редом до малкото клиники в света с подобен рекорд. Центровете на Балканите с такава успеваемост се броят на пръсти.

Инвитро грижите заемат значителен дял от здравните услуги за жените в цял свят. Ако се изчисли, че средният шанс за зачеване при млада двойка е по-малък от 25% за всяко усилие в плодородните дни, тогава изглежда, че IVF е ефективен избор. Въпреки това, всяко усилие има висока цена, което комбинирано с цената на лекарствата, прави усилията непосилни за много двойки. Към момента, държавата, заедно с Център Асистирана репродукция, подпомагат семействата и всяко от тях има право на четири безплатни инвитро процедури.

Отскоро други организации, като фондации и клиники, се включват в подпомагането. Медицински център "Афродита" също е сред клиниките, които

подаряват безплатни опити на нуждаещи се семейства

В Европейския съюз не липсва подкрепа по отношение на държавно финансиране за безплодни двойки. В различните страни застрахователни компании покриват 70-100% от общите разходи за всеки опит за IVF.

Последиците от безплодието са всеизвестни. Застаряването на икономически активното население води до отслабване на икономическото развитие, което ще бъде видно през следващите години и ще доведе до увеличаване на разходите за здраве и пенсии.

За да се овладее демографският проблем

е много важно да се подкрепят безплодни двойки, така че да имат по-голям достъп до съвременни методи за репродукция. Нужно е всички, особено държавата, да продължат да се интересуват от проблема на тази част от населението и да разпределят необходимите ресурси за решаването му. Ресурси, които ще бъдат инвестиция за бъдещето на нашата икономика, социално и културно съществуване.

Екипът има куп награди

МЦ "Афродита" е най-големият център за регенеративна медицина у нас. Клиниката работи с най-престижните в света лаборатории от САЩ, Великобритания, Франция и Италия и се смята за еквивалент на качество. Клиниката е многократно номинирана и наградена в България и чужбина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай