Ваксината не е опасна. Въпросът е кога идва

Кунчев каза, че ще се ваксинира веднага

Ваксината не е опасна. Въпросът е кога идва | StandartNews.com

Ваксината срещу коронавируса не е опасна. Това подробно обясни главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той нарече пълни глупости твърденията, че информационното РНК ще влезе в нашата ДНК. РНК влиза в цитоплазмата на клетката, където са митохондриите. Това не е генетика, заяви Кунчев.

Ваксината ще дойде у нас веднага щом бъде одобрена от Европейската агенция по лекарствата. Първи ще е медикаментът на "Пфайзер", малко след това ще дойде и този на "Модерна". През първото тримесечие на 2021 г. трябва да пристигнат и останалите типове ваксини.

За "Пфайзер" европейското разрешително се очаква на 27 декември, а за "Модерна" - в началото на следващата година. Първата ваксина се съхранява при температура минус 70 градуса и държавата вече осигури хладилници за над 100 000 дози. Медикаментът на  "Модерна" се пази при минус 20 градуса и за него не са нужни специални хладилници.

„Имаме готовност да ги посрещнем дето се казва и утре”, каза още Кунчев. "Каквото иска обществото, това ще му се случи. Ако искаме да си върнем нормалния живот, трябва да достигнем до 60-70 процента ваксинация на обществото”, обобщи Кунчев. И заяви: "Разбира се, че ще ваксинирам. Дано по-скоро имам тази възможност.”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай