В седем области у нас е обявена грипна епидемия

В седем области е обявена грипна епидемия, след като вчера в Смолян бе издадено предписание за преустановяване на учебните занятия във всички училища в областта до 23 януари включително

В седем области у нас е обявена грипна епидемия | StandartNews.com

В седем области е обявена грипна епидемия, след като вчера в Смолян бе издадено предписание за преустановяване на учебните занятия във всички училища в областта до 23 януари включително. До второ нареждане се преустановяват и детските и женските консултации, свижданията в болниците, както и провеждането на профилактични имунизации и плановите операции в Смолянска област. Към момента в грипна епидемия са още областите Пазарджик, Стара Загора, Бургас, Шумен, Силистра и Перник.

След Смолянска област, без да е обявена епидемия, се прилагат противоепидемични мерки и вобласт Пловдив. С оглед ограничаване на заболеваемостта в града под тепетата се прекратяват свижданията в болниците, съобщиха от здравното министерство.
 
Оттам информираха и за нарастваща заболеваемост в училищата на територията на област Пазарджик, заради което учебните занятия се прекратяват до 23 януари, включително.
 
От Софийска област занятия няма да има до 25 януари в училищата „Неофит Рилски“ и „Отец Паисий“ в град Самоков.
 
От Регионалната здравна инспекция в Шумен пък са препоръчали на началника на регионалното управление на образованието в града за удължаване на грипната ваканция в областта до 22 януари включително.
 
Нарастване на заболеваемостта от грип отчитат и в област Стара Загора, където грипната ваканция се удължава също до 22 януари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай