Шок - гаечни ключове в стомаха на пациент

Хирурзите успяха да ги извадят

Шок - гаечни ключове в стомаха на пациент | StandartNews.com

Млад мъж  е бил спасен след продължила два часа операция в Клиниката по хирургически болести при УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ късно вечерта на 5 срещу 6 юни.

Докараният по спешност пациентът се оплаквал от остри болки в стомаха, след преглед на рентген станало ясно, че е погълнал поне няколко гвоздея и други метални предмети, някои от които с повече от странна форма.

На финала на операцията хирурзите преброили общо 23 „находки“, сред които два гаечни ключа , половин дузина дръжки от вилици и лъжици,пирони , бурми, видии  и парчета от тел. Според участвалите в животоспасяващата операция 27-годишният младеж от доста време  е правел опасни „експерименти“ със себе си по подобие на индийски факири.

Проблемите му дошли от пробиви на няколко места от острите краища на теловете, за които не се знае кога точно са били погълнати, коментираха участвалите в интервенцията.

Те припомнят, че и друг път им се е налагало да вадят метални предмети от стомасите на пациенти, но за пръв път попадат на случай като този с два гаечни ключа и то с подобни размери.

Запознати със случая споделиха, че пациентът е бил настанен за лечение в специализираната психиатрична болница в Раднево по настояване на близките си, които напразно се опитвали да го „отучат“ от навика му да поглъща метални предмети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай