Полицаи дариха родилното в Кърджали

Дарението е на стойност 8500 лв. и бе направено от Синдикалната федерация на служителите на МВР в града

Полицаи дариха родилното в Кърджали | StandartNews.com

Реанимационна маса и монитор за следене на жизнените показатели на новородените получи Родилното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ Кърджали. Дарението е на стойност 8500 лв.и бе направено от Синдикалната федерация на служителите на МВР в Кърджали.     

„Солидарни сме към труда на медиците в този важен сектор на здравеопазването”, каза Марин Христозов, председател на синдиката на  полицйските служители в МВР Кърджали. Инициативата „Служителите на МВР са достойни хора” е на Съвет на СФСМВР и стартира в началото на годината като са събрани над 38 хил.лв., разпределени за болници в 6 града, сред които и Кърджали.
     
Медицинската апаратура, която бе дарена, е предназначена конкретно за работа в отделението по неонатология в кърджалийската болница.
„Реанимационната маса и мониторът за следене на жизнените показатели на новородените ще служи за първична реанимация и топлинен комфорт на бебетата веднага след раждане”, обясни д-р Жечка Велева, началник на отделението. Тя припомни, че от началото на годината в АГО са родени 300 бебета, като над 10 на сто от тях са недоносени.

Директорът на кърджалийската болница проф. д-р Тодор Черкезов благодари на полицейските служители за направено дарение. Той подчерта, че новата апаратура е от голямо значение за малките пациенти, които се нуждаят от специални грижи. „Дарението е пример за съпричастност на полицейските служители към нашата работа и  солидарност в обществото”, подчерта проф. Черкезов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай