Няма 100% защита от грип

Чесън, лимони, хранителни добавки не помагат

Няма 100% защита от грип | StandartNews.com
  • Няма 100% защита от грип

Експерти от компанията Cochrane, занимаваща се с изучаване на ефективността на медицинската технология, обявяват: рискът от заразяване с грип може да бъде намален с навременна ваксинация, но няма инструмент, който напълно да ни предпази от болестта. Така например по време на ваксиниране се наблюдава снижаване на процента на заболяванията от 2,3% при неваксинирани хора до 0,9% при ваксинираните. При децата ваксинацията намалява честотата си от 18% на 4%.

Нетрадиционното лечение с лимон, чесън и витамини също не помага на 100%, пише РИА Новости, въпреки че чесънът е признат за добра превантивна мярка. Също така специалистите напомнят, че приемането на антибиотици не влияе на коварното заболяване. "Катаралните заболявания, причинени от вируси, не могат да бъдат излекувани с антибиотици. Тези лекарства просто не действат при тях. Дори редовната консумация на витамин С не намалява честотата на заболяването като цяло, но в някои случаи облекчава симптомите и съкращава продължителността му.

Експертите също така не смятат, че ехинацеята, широко използвана в САЩ и Европа срещу настинки, е ефективно лечение за грип - най-много да се използва като превантивна мярка. Парните инхалации също не лекуват болестта (експеримент през 2017 г. доказва, че методът е неефективен).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай