Лекар с коронавирус разплака България

Ако стане така, да ме няма, помнете ме с добро и пазете България, написа във фейсбук д-р Милен Чолаков

Лекар с коронавирус разплака България | StandartNews.com
  • Ако стане така, да ме няма, помнете ме с добро и пазете България, написа във фейсбук д-р Милен Чолаков
  • Страхува се, че заразата ще повали много семейни доктори

Лекар с коронавирус разплака България с разтърсващата си изповед. "Дадох всичко от себе си на болния човек, на Шумен, България и българския народ, които обичам от сърце. Ако стане така, да ме няма, помнете ме с добро и пазете България", написа във фейсбук д-р Милен Чолаков, семеен лекар от Шумен.

Целият му пост гласи:

„Днес ме приеха в МБАЛ Шумен за лечение на Ковид 19 + инфекция.

Уведомявам всички мои близки, роднини, пациенти...и фенове,че въпреки че не съм Доналд Тръмп ще се излекувам,ще ме изпишат и пак ще се видим. Ако това не стане....не е голяма загубата Ви нали! Бъдете живи и здрави и знайте, че в последната година бях Фамилен лекар и единствения осъзнат доброволец от ОПЛ в Област Шумен, който работи в МБАЛ и Неотложната помощ в Шумен, защото няма лекари, които да помагат в този тежък за всички момент.

Дадох всичко от себе си на Болния човек, на Шумен, България и Българският народ, които обичам от сърце. Ако стане така, да ме няма помнете ме с добро и пазете България!

Две смърти няма, без една не може!“

Повече от 2500 души изразиха светкавично подкрепата си към него в мрежата. „Посланието на този разболял се от Ковид добър, обичащ България и хората човек и лекар, ме трогна. Да изпратим позитивни мисли на д-р Чолаков за да оздравее. ЩЕ ОЗДРАВЕЕ!!!“, написа писателката Милена Фучеджиева.

„Днес се чувствам по-добре, нямам температура и съм в кондиция. Засега няма проблеми“, каза днес пред бТВ д-р Чолаков. „При мен дойдоха пациенти, които диагностицирах с COVID-19. Макар че бях с пълно оборудване – шлем, маска и ръкавици – най-вероятно съм се заразил при прегледа“, предположи той.

Д-р Милен Чолаков разказа още, че семейните лекари купуват за своя сметка предпазните средства. Според него основната тежест оттук нататък ще бъде изнесена именно от тях, тъй като всички пациенти първо отиват личния си лекар.

„Ние очакваме една смесена COVID, грипоподобна вълна, която най-вероятно след около 20-30 дни ще залее здравната система. Такива случаи като моя ще бъдат повече и очакваме една криза на лекари в доболничната помощ, които не биха могли да се справят с тази вълна“, смята семейният лекар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай