Кунчев: Първият член на фамилията е ваксиниран

Синът на доц. Ангел Кунчев се ваксинира

Кунчев: Първият член на фамилията е ваксиниран | StandartNews.com

"Първият член на фамилията е вече ваксиниран! Малко завиждам на д-р Тодор Кунчев, но си чакам реда", написа в профила си във Фейсбук доц. Ангел Кунчев.

Синът му, който също е лекар, се е ваксинирал срещу коронавируса.

От поздравителните коментари под публикацията се разбира, че д-р Тодор Кунчев е невролог в Софиямед.

По-рано днес, по време на редовния седмичен брифинг на здравните власти, председателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов съобщи, че от доставянето на ваксините в България са ваксинирани 7900 души.

„Организацията е много добра и към момента нямаме информация за странични явления от ваксината. Този месец чакаме още 35 000 дози ваксина, а другия - 100 000", каза Гигов.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов уточни, че е създадена логистика и организация за доставката и поставянето на ваксината на Moderna. Страната ни е поръчала 500 000 дози от нея, които ще бъдат за 250 000 граждани.

Първата индикативна доставка е планирана за 11 януари, когато ще пристигнат 2 хиляди дози. На сайта на здравното министерство ще бъде публикувана подробна информация и график за доставките и имунизацията.

"Все още сме далече от масовата ваксинация, а когато се доближим до нея, ще има ясни отговори", каза Ангелов.

По думите му има готовност съвсем скоро да започне ваксинирането на ползвателите на домовете за възрастни хора, като най-напред ще се имунизират хората в домове, в които не е имало заболели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай