Излекувайте инфекцията, вместо да пиете виагра

Излекувайте инфекцията, вместо да пиете виагра | StandartNews.com

"Не се притеснявай за мъртвите, притеснявай се за живите, особено те ако живеят без любов". Това казва герой от касов холивудски филм, донесъл милиони долари печалби. Странно, но ето как продукт, в който е инвестирано не само в актьори, но и в истински добър сценарий, може да ни накара да се замислим върху някои неща в живота, които до сега някак си не са ни правили впечатление. Можем ли да живеем без любов е големият въпрос? По принцип доста хора, при това жени, са доказали, че това чувство, извиращо от дълбините на сърцето, не е задължително да се изпитва. Даже отсъствието му до някаква степен те лишава от възможността за емоционално обвързване, което в някои случаи определено доста пречи. Най-вече на тези, за които единствената цел е материалното. Може би и поради тази причина ценностната система у съвременния българин рухна. Но, както е казал Августин: „Ако Рим е паднал, то той го е заслужил". Изхождайки от неговата логика и гледна точка, то значи можем да твърдим без притеснение, че човек го спохожда това, което е „повикал" с действия, мисли и каквото още се сетите. Но дали да получиш своето възмездие е вид изкупление на греха в минал и настоящ живот, или е просто наказание? И въобще възможно ли е да изкупиш прегрешенията си? Според православните канони, изповедта е начинът, по който Господ опрощава грешките ни. Само че каква е гаранцията, че те отново няма да се повторят и грешникът ще се поправи завинаги? При нас ситуацията е следната – сбъркал си, отиваш на църква, правиш дарение, изповядваш се и в момента, в който прекрачиш прага отвътре навън, отново започваш да си караш по старому. Нещо като да си „измиеш ръцете, за да са чисти и след малко съвсем умишлено да ги изпацаш наново". То и при заболяванията е горе-долу същото. Отиваш при лекаря, изплакваш му мъката си, той на свой ред те изцелява, а ти след няколко дни започваш да полагаш „старание" да се поболееш отново. И така,

докато не се затвори порочният кръг

който понякога единствено смъртта ти помага да напуснеш. Но, както се казва: „Грехът на спящия е винаги негова неудобна възглавница, независимо дали хърка или не. Обикновено, тези, които спят леко, не хъркат, а то е защото са сключили договор с дявола". Пакт, който рядко може да бъде развален.

Но и за нощната „симфония", от която нежните половинки се оплакват, си има конкретна причина. Според някои тя се дължи на подути сливици или език. Дори и наднорменото тегло около шията е виновно за хъркането, казват специалисти. Разбира се, налице са и причини, които касаят стуктурата на носа и/или челюстта. Но, за да се реши този казус, е важно да се определи

дали хъркането е свързано със здравословно състояние

или е изолиран (първичен) проблем (не свързан с някаква основна болест). Наскоро се разви и теза, според която нощният „шум" се появява, когато има претоварване или неизправност в начина, по който организмът „обработва" водата в тялото. Това е тясно свързано с лимфната и венозната системи. За мнозина първият медицински признак на проблем от този род заедно с хъркането, е повишеното кръвно налягане. По ирония на съдбата обаче диуретичното действие на лекарството за кръвно налягане, което извежда водата, предизвиква разстройства, свързани с калия, които са силно възпалителни за клетките и метаболитната функция. Все състояния, които не се лекуват с магнезий, колкото и жизнено важен да е той за нас. Някои казват, че „магическият" минерал е ключов за физиологията в човешкото тяло.

Да не забравяме, че в същото време планът „Златен милиард" си действа необезпокоявано, а за него няма нито бедни, нито богати. За непомнещите и тези, които не се интресуват от случващото се около тях, говорим за онази конспиративна теория, имаща за цел унищожение на народите. Същото най-лесно може да се случи, освен чрез тежки заболявания, и чрез ликвидиране на най-висшите духовни ценности. Тези, които нашите прадеди са съхранявали десетилетия наред и опитващи се да предадат на бъдещото поколение. За жалост, явно това не винаги се случва. По този повод се сещам за въпрос, зададен от внуче на дядо: „Как сте живяли без интернет, мобилни телефони, компютри, електорника"? А отговорът бил много прост: „Ами както вие сега живеете без любов, искренност, доверие и хуманност"! И може би,

точно защото живеем по този начин, си отиваме толкова бързо от тази земя

В това число влизат и онези хорица, допринасящи за ускоряването на собствената си кончина, отхвърлящи четирите правила за живот на Учителя Петър Дънов, а именно: "Пази свободата на душата си; пази силата на духа си, пази светлината на ума си; пази доброто на сърцето си".

Та защо са му на човек полово стимулиращи лекарства? Отваряме скоба, че на някои жени насила им ги слагат в питиета и храната, но за подобно действие няма защо да търсим причината, тъй като е очевадна! При мъжете явно е някаква друга и отново не е трудно да се досетим коя е тя. Но преди да я обясним, ще кажем, че има „две лица", едно от които остава непознато за „заклетите фенове" на половите стимуланти. Вярно е, че въпросните не позволяват да се изложим в леглото, но както се казва: „никога не е късно да станеш за резил". Истината е, че еректилната дисфункция е доста често срещано ялвение при половината от мъжете на възраст между 40 и 70 години. Но причините за нея далеч не се дължат на психологически стрес. Наличието на инфекция с последващо възпаление е пряко свързана с този проблем. Доказано е, че повишеният C-реактивен протеин и/или серумните нива на фибриногена, включително инфекция с цитомегаловирус и С. pneumoniae, са свързани с еректилната дисфункция. Заболявания на бъбреците, диабет, множествена склероза, атеросклероза, сърдечно-съдови проблеми, алкохолизъм, простатит също се определят като състояния, предизвикващи загуба на полова мощ у мъжа. Последното представлява възпаление на простатната жлеза. То може да бъде остро (обикновено провокирано от бактериална инфекция), хронично (причинено от нелекувана такава). Съществува също под формата на хронична болка в таза или пък с отсъствие на признаци, което в медицината се нарича асимптоматичен възпалителен простатит.

Симптомите включват по-често уриниране, придружено от болка

възможно е да има такава и в слабините, долната част на гърба, корема, пениса или тестисите. Острият простатит може директно да причини еректилна дисфункция. Той обикновено се появява заради същите бактерии, които предизвикват инфекции на пикочните пътища или пък в резултат на полово предавани болести. Патогените, които обикновено водят до урогенитални проблеми и простатит, включват: Proteus spp., Klebsiella spp., Escherichia coli. Някои паразитиращи бактерии, които причиняват полово предавани болести, като хламидия например, също провокират остър бактериален простатит. Сред състоянията, които имат отношение към появата му, са уретритът (възпаление на уретрата), епидидимит (възпаление на епидидима), фимоза, нараняване на перинеума, запушване на изхода на пикочния мехур, което може да възникне поради увеличена простата или камъни в пикочния мехур. Също така урогениталната инфекция, която, вярвате или не, покрива дебелото черво и също има сериозна роля. Не трябва да подценяваме и тази на белия дроб, която провокира ускоряването на пулса и намаляването на кислорода, което отново предизвиква еректилна дисфункция. За щастие състоянието е лечимо, но за да бъде избегнато, е необходимо мъжът и жената най-вече да държат на сексуалното си здраве. Все пак парите в днешно време може и да са първата причина за разпаднали се връзки, но несъмнено отсъствието на нежни ласки са втората. Но, както е казал символът на българщината Васил Левски: „Дето няма обич, там и мислите не ходят, а дето има обич, там смъртта на единия е смърт и за другия"!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай