Гневни роднини нападнаха лекар

На извършителя е повдигнато обвинение, като може да получи до 3 г. затвор.

Гневни роднини нападнаха лекар | StandartNews.com

Поредно нападение над лека. Доктор от Спешното отделение в МБАЛ-Пазарджик беше удрян от роднини на вече починал пациент, когато го докарали в болницата, съобщи бТВ. На кадри от охранителните камери, предоставени от Многопрофилната болница за активно лечение, се вижда как единият от роднините напада д-р Николай Недялков, като му нанася удари с ръце. Мъжът е бил пиян, уточни Нова тв.

Това нападение не е обида само към мен, а към всички лекари. Ние сме хората, които първи се отзовават на помощ, понякога сме и последните. Това е наше призвание и задължение. Никога не е отказвана помощ на нуждаещ се”, каза потърпевшият д-р Николай Недялков.

„Агресията се носи с пациентите, които са травмирани и емоционално разстроени. Бихте ли нападнали единствения човек, който може да помогне да бъде спасен живот?“, коментира още лекарят. Той е в добро състояние. Заяви, че ударите на агресивния роднина са били парирани.

Д-р Недялков пазказа, че помощта, която е можел да откаже, е била закъсняла. Пациентът вече е бил починал, когато да го отвели при него- По думите му е трябвало да се изчака линейка на адрес, за да може специалист да окаже първа помощ, а след това да пациентът да бъде откаран в болница.

Д-р Недялков подчерта, че това не е първи случай на агресия и обясни, че разгневени близки са влизали в Спешното отделение и преди. Медицински сестри от отделението разказаха, че често има нетърпеливи пациенти, които искат да бъдат обслужени на момента, което възпрепятства работата, която извършват.

На извършителя е повдигнато обвинение, като може да получи до 3 г. затвор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай